Εκπαιδευτικά Νέα

22/06/2015
Καθημερινά ακούμε από 10 έως 200 ψέματα. Και παρόλο που έχουμε ξοδέψει μεγάλο μέρος της ιστορίας μας για να βρούμε τρόπους εντοπισμού αυτών των ψεμάτων, παρακολουθώντας τις αλλαγές στην ψυχολογία αυτών που τα λένε, αυτές οι μέθοδοι έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστες.
18/06/2015
Στο χώρο της διαφήμισης, οι περισσότερες καμπάνιες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να διαβαστούν με ευκολία από τον καθένα είτε από μακρινή είτε από κοντινή απόσταση.
15/06/2015
Όταν σκέφτεστε τη στιγμή, που ο Αρχιμήδης αναφώνησε την περιβόητη φράση "Εύρηκα", φαντάζεστε πιθανότατα έναν άντρα μέσα σε μία μπανιέρα, σωστά;
03/06/2015
Αν κάποιος θέλει τα πράγματά του σε τάξη, πλένει τα χέρια του συχνά ή σχεδιάζει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια για το σαββατοκύριακό του, είναι πολύ πιθανό να του δοθεί λανθασμένα ο χαρακτηρισμός του ψυχαναγκαστικού. Στην πραγματικότητα, η ψυχαναγκαστική - καταναγκαστική διαταραχή είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή ψυχική διαταραχή, η οποία συχνά παρερμηνεύεται από την κοινωνία αλλά και από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
28/05/2015
Ο οικονομολόγος Andrew McAfee προχωρά σε μια πολύ συγκεκριμένη πρόβλεψη: τα ανδροειδή ή - πιο απλά - τα ρομπότ, θα μας πάρουν τις δουλειές ή έστω τις δουλειές όπως τις ξέρουμε σήμερα.
25/05/2015
Χρειάζονται μόνο 8 λεπτά για να φτάσει το φως στη Γη από την επιφάνεια του Ήλιου. Ωστόσο, πόσο χρειάζεται το ίδιο φως για να ταξιδέψει από τον πυρήνα του Ήλιου στην επιφάνειά του; Κατά ένα παράξενο τρόπο, η απάντηση είναι πολλές χιλιάδες χρόνια.
22/05/2015
Ποσες φορές επαναλαμβάνεται το ρεφρέν στο αγαπημένο σας τραγούδι; Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτούς τους στίχους; Πόσο συχνά σας τυχαίνει να μη σας αρέσει ένα τραγούδι και όμως μετά από δεκάδες ή εκαντονταδες airplays στα ραδιόφωνα να καταταλήγετε να το τραγουδάτε, να χορεύετε υπό τους ήχους του και γενικά να το αναζητάτε;
21/05/2015
Ο ετήσιος Διεθνής Πίνακας Κατάταξης Πανεπιστημίων (World University Rankings) της εταιρείας Quacquarelli Symonds, στον οποίο κατατάσσονται τα καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως, ανά ειδικότητα, δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή.
20/05/2015
Μερικές φορές φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε την κακή εντύπωση που έχουμε σχηματίσει για κάποιον. Τι συμβαίνει λοιπόν στον εγκέφαλό μας οταν διαμορφώνουμε μια πρώτη εντύπωση, που συνήθως είναι καθοριστική και δύσκολο να αλλάξει;
12/05/2015
Όταν ακούτε μουσική , πολλαπλές περιοχές του εγκεφάλου σας ενεργοποιούνται άμεσα. Αλλά όταν παίζεται κάποιο μουσικό όργανο , η δραστηριότητα αυξάνεται κατακόρυφα και όλος ο εγκέφαλος ενεργοποιείται και «γυμνάζεται».
07/05/2015
Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «WE» και στo Περίπτερο 8 της «ΔΕΘ-HELEXPO», το πρώτο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τις επιστήμες που σας περιβάλλουν.
27/04/2015
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του γνωστού στον χώρο της Εργοθεραπείας βιβλίου της Jennifer Creek "Εργοθεραπεία και Ψυχική Υγεία" από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ.
17/04/2015
Σήμερα, περίπου το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες. Γιατί είναι μόνο ένα τόσο μικρό ποσοστό - και για ποιο λόγο υπάρχουν εξ αρχής;
14/04/2015
2400 χρόνια πριν ο Πλάτωνας ένας από τους διάσημους φιλόσοφους της Ιστορίας, είπε πως η ζωή είναι σαν να είσαι αλυσοδεμένος σε μια σπηλιά αναγκασμένος να παρακολουθείς σκιές να κινούνται σε έναν πέτρινο τοίχο.
09/04/2015
Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, αλλά και της Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα την «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης».
02/04/2015
Ένα νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο : «Η θέση και ο ρόλος του οινοχόου (sommelier) στα τμήματα εστίασης τουριστικών επιχειρήσεων-προκλήσεις και απαραίτητες δεξιότητες» θα υλοποιήσει το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος– Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος – διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΚΕΚ ΣΕΒΕ-ΣΒΒΕ-ΔΕΘ).
01/04/2015
Το Jobfind.gr – Career Portal στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.jobfind.gr γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του & ευχαριστεί το σύνολο των επιχειρήσεων & επισκεπτών, που με την αμέριστη συμπαράσταση τους, έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη σημερινή του δυναμική.
01/04/2015
PepsiCo School: Μια νέα εθελοντική πρωτοβουλία από τους εργαζόμενους της PepsiCo για την ενίσχυση της εξειδικευμένης επαγγελματικής γνώσης όσων αναζητούν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους
30/03/2015
Αυτή είναι μια ομιλία που θα μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει τη ζωή σας. Ποια καριέρα θα έπρεπε να κυνηγήσω; Θα έπρεπε να χωρίσω ή να παντρευτώ;! Πού θα έπρεπε να ζήσω; Μεγάλες αποφάσεις όπως αυτές μπορεί να είναι βασανιστικά δύσκολες.
17/03/2015
Σε αυτή την τεκμηριωμένη ομιλία η γενετίστρια Γουέντι Τσάνγκ μοιράζεται τι γνωρίζουμε για τη διαταραχή του φάσματος αυτισμού - για παράδειγμα ότι ο αυτισμός έχει πολλαπλές, ίσως αλληλένδετες αιτίες. Κοιτάζοντας πέρα από τη στενοχώρια και την ανησυχία που μπορεί να περιβάλλουν μια διάγνωση, η Τσάνγκ και η ομάδα της κοιτάζουν τι έχουμε μάθει μέσα από μελέτες, θεραπείες και προσεκτική ακρόαση.