24/11/2010

Η Critical Path γίνεται Εγκεκριμένος Πάροχος Εκπαίδευσης στη Διαχείριση Έργων από το Project Management Institute

Εκπαιδευτικά Νέα

Η Critical Path ανακοινώνει ότι ανήκει πλέον στους Εγκεκριμένους Παρόχους Εκπαίδευσης στη Διαχείριση Έργων (Registered Education Providers ή R.E.P.s) του Project Management Institute (Ρ.Μ.Ι.).

Οι REPs του PMI είναι εκπαιδευτικοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να παρέχουν αποτελεσματική εκπαίδευση project management παγκοσμίου επιπέδου. Με την βοήθεια των αυστηρών κριτηρίων ποιότητας για το περιεχόμενο, τους εκπαιδευτές και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, οι REPs παρέχουν μεταξύ άλλων την απαραίτητη εκπαίδευση project management για την απόκτηση και διατήρηση της πιστοποίησης Project Management Professional (PMP) καθώς και άλλων επαγγελματικών πιστοποιήσεων του ΡΜΙ.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Critical Path παρέχει ένα εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη διαχείριση έργων, τόσο με ανοιχτά σεμινάρια όσο και με ενδοεταιρική εκπαίδευση: προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης Project Management Professional, βασικά και προχωρημένα θέματα διαχείρισης έργων, διαχείριση κινδύνου έργων, δημιουργία Γραφείου Διαχείρισης Έργων κλπ. Επιπλέον, η Critical Path προσφέρει εξειδικευμένη, κάθετη εκπαίδευση σε τομείς όπως διαχείριση έργων πληροφορικής, κατασκευών, ενέργειας κ.α.

Η δραστηριότητα της εταιρείας εστιάζεται αποκλειστικά σε υπηρεσίες διαχείρισης έργων: εκπαίδευση, συμβουλευτική καθώς και ανάληψη διαχείρισης έργων. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Βιθυνό, Γενικό Διευθυντή της Critical Path: «ο στόχος μας είναι να καλύπτουμε πλήρως όλες τις ανάγκες διαχείρισης έργων ενός οργανισμού. Ξεκινάμε από μια ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και των αναγκών του οργανισμού, και τον υποστηρίζουμε μέχρι την επίτευξη των στόχων του μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης των έργων του. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να είμαστε μέλη της κοινότητας των REPs, μια και αυτό μας δίνει την επιβεβαίωση ότι η εκπαίδευση που προσφέρουμε είναι στο επιθυμητό υψηλό επίπεδο παγκόσμιας κλάσης».

Μια πρόσφατη έρευνα του ΡΜΙ δείχνει ότι το 80% των οργανισμών που επιθυμούν να κάνουν εκπαίδευση σε project management έχουν ισχυρή προτίμηση στο να συνεργαστούν με REPs. Βλέπουν την σχέση τους με το PMI – τον μεγαλύτερο επαγγελματικό οργανισμό διαχείρισης έργων του κόσμου – σαν μια απόδειξη ποιότητας στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που αγοράζουν.

Για την Critical Path
Η Critical Path είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που από το 2006 ασχολείται αποκλειστικά με την Διαχείριση Έργων, Προγραμμάτων και Χαρτοφυλακίων προσφέροντας ένα εύρος συμβουλευτικών, εκπαιδευτικών και outsourcing υπηρεσιών.
H Critical Path υποστηρίζει τους πελάτες της σε όλες τις φάσεις των έργων τους: business case, επιλογή, σχεδιασμό, παρακολούθηση, οργανωτική ανάπτυξη, δημιουργία γραφείου διαχείρισης έργων, ανάπτυξη και εφαρμογή διαδικασιών διαχείρισης έργων, διαχείριση ποιότητας και κινδύνων έργων, επιλογή και εγκατάσταση εφαρμογών project management κ.α.
Οι πελάτες της Critical Path περιλαμβάνουν μερικούς από τους μεγαλύτερους οργανισμούς της Ελλάδας και των Βαλκανίων, καλύπτοντας χώρους από την Πληροφορική, τις Τηλεπικοινωνίες και τις Τράπεζες μέχρι την Βιομηχανία, τις Κατασκευές και την Ενέργεια.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.criticalpath.gr

Για το Project Management Institute (PMI)
Το ΡΜΙ είναι ο μεγαλύτερος επαγγελματικός οργανισμός διαχείρισης έργων του κόσμου, εκπροσωπώντας πάνω από μισό εκατομμύριο project managers σε 185 χώρες. Το ΡΜΙ εξελίσσει το επάγγελμα του project manager μέσα από τα παγκόσμια πρότυπα διαχείρισης έργων και τις πιστοποιήσεις του, τα τοπικά του παραρτήματα, τις ομάδες εργασίας και την ακαδημαϊκή του έρευνα.
Όταν οι οργανισμοί επενδύουν στο project management, η υποστήριξη του ΡΜΙ εξασφαλίζει ότι οι πρωτοβουλίες τους αποδίδουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, προσφέροντάς τους μεγαλύτερα οφέλη και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.pmi.org

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας