09/03/2020

111 vs 257 - Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας - 8 Μαρτίου 2020

της Ε.Μαξούρα
Αρθρογραφία

111  χρόνια έχουν περάσει από την  πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη.

Την επόμενη χρονιά, το 1910, προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών η  8η Μαρτίου να καθιερωθεί ως «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας».
257 χρόνια θα χρειαστούν για να κλείσει το οικονομικό χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών, λέει στην πιο πρόσφατη έρευνά του το World Economic Forum.
Παραθέτω τα παραπάνω ως τροφή για σκέψη ….

Σήμερα αντί ανάλυσης των στοιχείων αυτών, σας έχω πρόταση-προτροπή!
Σε όποιο σημείο και αν βρίσκεστε, σε όποια φάση της ζωής σας, σας παροτρύνω σήμερα κιόλας, τώρα, να πάρετε μολύβι και χαρτί και να γράψετε 10 πράγματα που καταφέρατε το 2020 και είστε υπερήφανες για αυτά!

Αυτά μπορεί να είναι, το υπέροχο γιουβέτσι που μαγειρέψατε, η ολοκλήρωση ενός project εντός χρονοδιαγράμματος, το γεύμα με τους γονείς και τους αγαπημένους σας, η εξασφάλιση χρηματοδότησης της ιδέας σας, μια απολαυστική βόλτα με τις φίλες σας, μια εκδρομή με το σύντροφό σας ή ότι άλλο σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά πραγματικά υπέροχα!

Συνεχίστε να συμπληρώνετε  τη λίστα σας με ένα ακόμα επίτευγμα!  Προσθέστε ένα τουλάχιστον επίτευγμα την ημέρα, κάθε μέρα!
Συνειδητοποιείτε τον πλούτο που έχετε; Την αφθονία μέσα στην οποία ζείτε;

Μαθαίνοντας να εστιάζουμε καθημερινά στα υπέροχα που μας συμβαίνουν, αλλάζουμε οπτική, σκέψεις, συναισθήματα. Πράττουμε διαφορετικά.  Ζούμε τη ζωή που εμείς θέλουμε!
 

Πηγές: Wiki, Bloomberg

Life, Business, Executive Coach, Mentor

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας