20/11/2019

5 λόγοι για να λάβετε μέρος στο επόμενο σεμινάριο/συνέδριο του κλάδου σας και πώς θα τα βρείτε!

Σεμινάρια

Στον πολυάσχολο κόσμο μας που περιτριγυρίζεται από τα social media, ξεχνάμε συχνά τη σημασία της ύπαρξης σε ένα ζωντανό περιβάλλον με επαφές που γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο με άλλους από την επιχειρηματική κοινότητα.

Η δραστηριοποίησή σας στον επαγγελματικό σας περίγυρο μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη. Υπάρχει δύναμη στο να συνδέεστε με άλλους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εργασίας σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι εύκολο να αποφύγετε τη δέσμευση να παρευρεθείτε σε κάποια ετήσια συνάντηση ή ένα σχετικό σεμινάριο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ένταξη σε ένα event είναι αρκετή, αλλά για να επωφεληθείτε από την απόδοση της επένδυσής σας, πρέπει να είστε αφοσιωμένοι και να συμμετέχετε στις συναντήσεις.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι απασχολημένοι, οπότε η σκέψη να βρείτε λίγες μέρες μακριά από το γραφείο για να συμμετάσχετε σε ένα συνέδριο, μια εμπορική έκθεση, ή ένα σεμινάριο μπορεί να φαίνεται σαν χάσιμο χρόνου. Ωστόσο, αυτές οι ζωντανές συναντήσεις μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για να ανακαλύψετε νέους τρόπους ανάπτυξης της επιχείρησής σας ή του εαυτού σας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ύπαρξη γύρω από τους ανταγωνιστές μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου, ή χειρότερα, μια ευκαιρία για τους άλλους να κλέψουν τις ιδέες τους. Όμως, δεν είναι όλοι στον κλάδο σας ανταγωνιστές, καθώς πολλοί μπορεί να είναι σύμμαχοι και φίλοι. Η νοοτροπία που επιλέγετε για να λάβετε μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις θα επηρεάσει τα αποτελέσματά σας.


Αναζητήστε σεμινάρια σε 18 τομείς της αγοράς μέσα από το Semifind.gr
 

Ακολουθούν πέντε λόγοι για να συμμετέχετε σε εκπαιδεύσεις και συνέδρια του κλάδου σας:

Εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Ανεξάρτητα από το πόσο έμπειροι είστε στην επιχείρησή σας, όλοι μπορούν να μάθουν κάτι. Η εργασία σε μια μικρή επιχείρηση μπορεί συχνά να απομονώνεται και χωρίς συμμετοχή σε μέρη που ακούγονται διάφορες απόψεις, μπορούμε να χάσουμε νέες ιδέες και τάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τα μελλοντικά αποτελέσματα. Η εκπαιδευτική πτυχή ενός συνεδρίου μπορεί να σας δείξει νέους τρόπους διεξαγωγής της επιχείρησής σας και να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πώς να είστε πιο παραγωγικοί.

Δικτύωση με συνομηλίκους. Τα συνέδρια/σεμινάρια στον κλάδο σας παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση. Συχνά οι ανταγωνιστές από άλλες περιοχές της χώρας μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμους πόρους για αναφορά και βελτιστοποιημένες πρακτικές. Αποφεύγοντας τους συνομηλίκους υπό το φόβο ότι οι άλλοι θα ανακαλύψουν το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα μπορεί να περιορίσει πραγματικά την επιτυχία σας. Η συνεργασία είναι ο τρόπος προσέγγισης της δικτύωσης. Ενώ υπάρχουν εκείνοι των οποίων οι προθέσεις μπορούν να είναι ύποπτες, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να αποκαλύψουν ιδέες και να δώσουν έμπνευση όταν γνωρίσουν ο ένας τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο.

Συναντήστε νέους πωλητές και προμηθευτές. Πολύ συχνά οι άνθρωποι αποφεύγουν την έκθεση σε εμπορικές εκδηλώσεις και συνέδρια. Φοβούνται ότι θα πρέπει να μιλήσουν με τους πωλητές, αλλά αυτοί οι προμηθευτές της βιομηχανίας είναι μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους για να γνωρίσετε αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το τρέχον επιχειρηματικό κλίμα. Ανακαλύπτοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για την επιχείρησή σας, είναι πολύ πιθανό να παραμείνετε ανταγωνιστικοί στον σημερινό κόσμο που τρέχει με γρήγορους ρυθμούς. Επιπλέον, αυτοί οι πωλητές που πωλούν στον κλάδο σας κατανοούν πλήρως τι συμβαίνει στην αγορά που δραστηριοποιήστε. Επενδύστε χρόνο με τους χορηγούς στην εκδήλωση και μετατρέψτε τους σε φίλους και συμμάχους σας.

Τοποθετήστε τον εαυτό σας στους ειδικούς. Όταν δραστηριοποιείστε στον κλάδο σας, μπορείτε να αναπτύξετε μια φήμη ως εμπειρογνώμονας στους συνομηλίκους και τους πελάτες σας. Εκείνοι που ασχολούνται για πολύ καιρό καλούνται συχνά να μιλούν στις εκδηλώσεις και να γράφουν άρθρα για τις εκδόσεις του κλάδου τους. Σας αρέσει ή όχι, οι περισσότεροι θέλουν πάντα να συνεργάζονται με τους εμπειρογνώμονες σε οποιαδήποτε βιομηχανία. Οι πελάτες αισθάνονται καλά και πιο άνετα να κάνουν δουλειές με αυτούς που έχουν την εκτίμηση από τους συνομηλίκους τους. Εάν η στρατηγική σας είναι να είναι να έχετε την πιο μυστικοπαθή εταιρεία στην επιχειρηματική σας κοινότητα, θα χάσετε μια πολύτιμη ευκαιρία.

Να περνάτε καλά. Το να είσαι στην επιχείρηση πρέπει να συνδυάζεται με ανταμοιβή και διασκέδαση. Μόνο δουλειά και καθόλου διασκέδαση είναι μια συνταγή που θα λήξει γρήγορα. Οι συναντήσεις της βιομηχανίας σας μπορούν να προσθέσουν ένα επίπεδο απόλαυσης στη διαχείριση της επαγγελματικής σας ανάπτυξης, αναμειγνύοντας μια κοινωνική πτυχή στις προσπάθειές σας για μάθηση. Πολλές εκδηλώσεις έχουν δραστηριότητες διασκέδασης όπως πάρτι και εκδρομές στην τοπική περιοχή όπου φιλοξενείται ένα γεγονός. Ξεκλέβοντας μια επιπλέον ημέρα στην αρχή ή το τέλος του ταξιδιού για να εξερευνήσετε ή να επισκεφθείτε φίλους στην περιοχή είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε την επένδυση σας στα ταξίδια. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη μιας μικρής ανάσας διασκέδασης που αναμιγνύεται με μερικούς ενδιαφέροντες ανθρώπους!

Πολλοί πιστεύουν ψευδώς ότι, δεδομένου ότι μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες της βιομηχανίας μέσω του Διαδικτύου, οι ημέρες των συναντήσεων σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και συνέδρια έχουν φύγει. Η αλήθεια είναι ότι οι συναντήσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Η αξία των συναντήσεων προέρχεται από τις ανθρώπινες συνδέσεις που συμβαίνουν. Συχνά οι άνθρωποι παραπέμπουν στις σοβαρές "συνομιλίες στο διάδρομο" που είχαν με τους άλλους συμμετέχοντες ως τα πιο πολύτιμα μέρη της παρακολούθησης ενός γεγονότος. Ενώ αυτά δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα ή αναφέρονται στους μαθησιακούς στόχους των εκδηλώσεων, όταν δύο ή περισσότερα άτομα αρχίζουν να συζητούν θέματα σε βαθύτερο και προσωπικό επίπεδο, η επιτυχία της εκδήλωσης στους συμμετέχοντες γίνεται αναντικατάστατη. Είναι οι άνθρωποι που φέρνουν το ROI στον χρόνο σας όσον αφορά τα σεμινάρια.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει το Semifind.gr
Περισσότεροι από 150 Φορείς Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα εμπιστεύονται την προβολή των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων στον Όμιλο Semifind. Μεταξύ αυτών, μεγάλες εταιρίες όπως η SAP, TUV Austria Hellas, TUV Hellas, ΣΕΒ ΙΒΕΠΕ, Future Business School, αναγνωρισμένα Κολέγια όπως το Mediterranean College, AKTO, Alba Business School, Aegean College, AKMI, αλλά και δημόσια Πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ.α. Τέλος, τα μεγαλύτερα ΙΕΚ της Ελλάδας, όπως το ΙΕΚ Δέλτα, ΙΕΚ Ακμή, ΙΕΚ Όμηρος, ΙΕΚ Άλφα κ.α. προβάλουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα μέσω του Semifind.gr. Μπορείτε τόσο να βρείτε επιλογές για την εκπαίδευση σας, αλλά και να προβάλετε τα σεμινάρια του φορέα σας.


*Με πληροφορίες από Thom Singer, Μastercardbiz

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας