02/07/2019

Πώς να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μια video συνέντευξη!

Καριέρα

Οι video-συνεντεύξεις συνεχώς αυξάνονται: εταιρείες όπως η Apple, το Twitter, η Google και πολλοί άλλοι αυτή τη μονής κατεύθυνσης μορφή συνέντευξης σε κάποιο σημείο της διαδικασίας πρόσληψης. Ορισμένοι εκτιμούν ότι υπάρχει σχεδόν 30% αύξηση στη χρήση μαγνητοσκοπημένων συνεντεύξεων κατά το τελευταίο έτος. Μολονότι οι μονόδρομες συνεντεύξεις είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους υπεύθυνους προσλήψεων, μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία για τον υποψήφιο.
 
Σε αντίθεση με τις προσωπικές συνεντεύξεις, οι μονόδρομες video συνεντεύξεις απαιτούν διαφορετικό τύπο προετοιμασίας από τους ενδιαφερόμενους. Ο υποψήφιος δεν έχει το πλεονέκτημα να είναι διαβασμένος για πιθανές συζητήσει που θα προκύψουν. Υπάρχει συχνά περιορισμός στον χρόνο για να μαγνητοσκοπήσετε την απάντησή σας. Ένας υποψήφιος πρέπει να απαντήσει στην ερώτηση και να παρουσιάσει την προσωπικότητά του μέσα στα όρια της οθόνης και τις παραμέτρους της ερώτησης. Μπορεί να είναι μια πρόκληση να μεταφέρετε τι σας κάνει τον ιδανικό υποψήφιο για τη θέση.
Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεχωρίσετε σε μια video-συνέντευξη. Γνωρίζοντας ότι μια μονόδρομη συνέντευξη μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την αίτησή σας είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία. Κάντε αυτά τα βήματα για να ξεχωρίσετε.
 
Βελτιστοποιήστε το περιβάλλον σας
Δώστε προσοχή στο φωτισμό, στη στάση του σώματος, στο φόντο και στο θόρυβο του περιβάλλοντος. Βρείτε ένα ωραίο, φωτισμένο χώρο με φόντο που δεν τραβά την προσοχή. Ένας απλός τοίχος, μια οθόνη ή μια βιβλιοθήκη (αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα περίεργο πίσω σας) λειτουργεί καλύτερα. Οι ειδικοί προτείνουν να έχετε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από το φόντο σας. Αυτός ο χώρος μπορεί να μειώσει τη σκιά και να κάνει τον φωτισμό πιο κολακευτικό. Αν δεν διαθέτετε κάμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας για να βιντεοσκοπήσετε τις απαντήσεις σας. Ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, δοκιμάστε το μικρόφωνο και τη γωνία κάμερας εκ των προτέρων. Μπείτε στη διαδικασία να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση!
 
Μάθετε τις παραμέτρους σας
Πριν από τη συνέντευξή σας, κάντε την έρευνά σας και μιλήστε με τον υπεύθυνο προσλήψεων για να κατανοήσετε πλήρως πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία. Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε:
  • Μπορείτε να επαναλάβετε τις απαντήσεις σας;
  • Πότε θα έχετε τις ερωτήσεις;
  • Πότε είναι η συνέντευξη και πόσο καιρό θα έχετε για να την καταγράψετε;
  • Πόση ώρα έχετε για κάθε ερώτηση;
  • Η εγγραφή video θα γίνει από την πλατφόρμα τους άρα θα είναι κάτι που δεν θα μπορέσετε να επεξεργαστείτε ξανά ή θα το ετοιμάσετε και θα το στείλετε μόνοι σας;
Είναι συνηθισμένο για αυτές τις συνεντεύξεις να σας επιτρέπουν να καταγράφετε ξανά τις απαντήσεις σας. Αν δεν είναι δυνατή η επανεγγραφή, φροντίστε να κάνετε κάποιες δοκιμές πριν μπείτε στην επίσημη εμπειρία συνέντευξης.
 
Προβάρετε τις απαντήσεις σας
Ακόμη και αν δεν υπάρχουν χρονικά όρια για τη διάρκεια των απαντήσεων σας, οι καλύτερες προ-καταγεγραμμένες απαντήσεις συνέντευξης είναι συνοπτικές και καλά προετοιμασμένες. Σχεδιάστε το τι θέλετε να πείτε, δεδομένου ότι κάθε video συνέντευξη έχει ένα σύντομο παράθυρο στο οποίο μπορείτε να καταγράψετε την απάντησή σας.
Υπάρχει ένας κρυμμένος κίνδυνος στα μονόδρομα βίντεο: δεν χρειάζεται να προβάρετε πολύ συχνά. Η υπερβολική προετοιμασία της απάντησής σας μπορεί να οδηγήσει σε ακούσιες και ρομποτικές απαντήσεις. Οι συνεντεύξεις βίντεο καθιστούν δύσκολο να προβάλλετε την προσωπικότητά σας. η απομνημόνευση των απαντήσεών σας μπορεί μόνο να μεγεθύνει το πρόβλημα. Ακόμα κι αν δεν έχετε τις ερωτήσεις μπροστά από το χρόνο, μπορείτε να προβλέψετε μερικές από τις πιο κοινές ερωτήσεις συνέντευξης και να προετοιμαστείτε για αυτούς ανάλογα.
 
Εάν δεν λάβετε τις απαντήσεις μπροστά από το χρόνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε το βιογραφικό σας ή την περιγραφή εργασίας εύκαιρη. Προετοιμαστείτε όπως θα κάνατε για οποιαδήποτε άλλη συνέντευξη και πάρτε χρόνο για να ανατρέξετε σε τυποποιημένες ερωτήσεις συνέντευξης.
 
Αντιληφθείτε τι πρέπει να γνωρίζει ο πιθανός εργοδότης σας
Οι μονόδρομες συνεντεύξεις αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας αίτησης η οποία μπορεί να περιλαμβάνει το LinkedIn, το βιογραφικό σημείωμα ή μια δεύτερη προσωπική συνέντευξη. Σκεφτείτε πού βρίσκεστε στη διαδικασία πρόσληψης και στη συνέχεια προετοιμαστείτε να δείξετε στον υποψήφιο εργοδότη σας κάτι νέο. Είναι αυτή μια συνέντευξη που γίνεται για τις ικανότητας σας ή ένα ξεσκαρτάρισμα των βιογραφικών προτού σας καλέσουν προσωπικά; Τι θα ψάξουν για να σας περάσουν στην επόμενη φάση;
 
Αντιμετωπίστε τη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη σας όπως μια συνήθη συνέντευξη εργασίας: προετοιμαστείτε, απευθυνθείτε στον υπεύθυνο της συνέντευξης με εμπιστοσύνη και κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε για να επισημάνετε τις ιδιότητες που δεν μπορούν να βρεθούν στο βιογραφικό σας σημείωμα. Οι μονόδρομες συνεντεύξεις έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους υποψηφίους να πετύχουν, παρά να αποτύχουν. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευκαιρία σας για να βρείτε τη σωστή θέση εργασίας σας για την καριέρα σας!
 
Πηγή: Jobfind.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας