18/06/2019

Ο Jeff Bezos της Amazon μοιράζεται την καλύτερη του συμβουλή για όποιον ξεκινά τη δική του επιχείρηση

Καριέρα

Ο Jeff Bezos στέλνει ένα μήνυμα σε όποιον θέλει να ξεκινήσει μία επιχείρηση: να είστε προετοιμασμένοι να πάρετε ρίσκο και να αποτύχετε.
 
Ο Bezos έστειλε αυτό το μήνυμα την Πέμπτη, στο συνέδριο re:Mars της Amazon στο Las Vegas, όταν ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση.
 
"Ρισκάρετε. Θα πρέπει να θέλετε να πάρετε το ρίσκο. Αν έχετε μία επιχειρηματική ιδέα χωρίς ρίσκο, κατά πάσα πιθανότατα, (αυτή η ιδέα) έχει ήδη υλοποιηθεί. Πρέπει να είναι κάτι που μπορεί και να μη δουλέψει. Θα αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, ένα πείραμα."
 
Πολλά από αυτά τα πειράματα θα αποτύχουν, αλλά οι μεγάλες αποτυχίες είναι απαραίτητο κομμάτι στο ταξίδι προς την επιτυχία, πρόσθεσε.
 
"Παίρνουμε ρίσκο όλη την ώρα, μιλάμε για αποτυχία», είπε. «Χρειαζόμαστε μεγάλες αποτυχίες για να μετακινήσουμε τη βελόνα. Αν δεν το κάνουμε, δεν ανεβαίνουμε αρκετά, θα πρέπει πραγματικά να ταλαντευτείτε σκληρά και θα αποτύχετε, αλλά αυτό είναι εντάξει".
 
Ο Bezos ίδρυσε την Amazon το 1995 με μόλις 10 εργαζομένους. Από τότε έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο, με χρηματιστηριακή αξία σχεδόν $ 860 δισεκατομμυρίων.
 
Παράλληλα, είπε πως εκτός από το να ρισκάρουν και να αποτυχγάνουν, οι επιχειρηματίες πρέπει να διαθέτουν πάθος.
 
"Θα ανταγωνίζεστε εκείνους που είναι παθιασμένοι", είπε.
 
Πάνω από όλα, πρόσθεσε, οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν εμμονή με τους πελάτες.
 
"Μην τους ικανοποιείτε, ευχαριστήστε τους πλήρως!"
 
Πηγή: Jobfind.gr

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας