01/02/2019

Nέα σεμινάρια ψυχοκινητικής αγωγής για παιδαγωγούς και λογοθεραπευτές στην Αθήνα

Σεμινάρια

Νέο πρόγραμμα σεμιναρίων ανακοίνωσε το κέντρο Πυγολαμπίδα στην Αθήνα που αφορούν όσους ασχολούνται με τα παιδαγωγικά.

Ο φορέας ανακοίνωσε μια ημερίδα και ένα σεμινάριο για την ψυχοκινητική αγωγή.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τη σχολική τάξη και θα καθοδηγηθούν για το πώς θα επιλέγουν παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής, πώς θα εντάσσουν τις τεχνικές του θεάτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία και πώς θα προετοιμάζονται για την τακτική ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων σε χώρους φροντίδας παιδιών.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν το απαραίτητο υλικό και την επαρκή καθοδήγηση & εκπαίδευση για να δημιουργήσουν δικά τους τμήματα ψυχοκινητικής παιδιών προσχολικής  ηλικίας.

Η Πυγολαμπίδα δημιουργήθηκε το 2014 από έμπειρους παιδαγωγούς και εκπαιδευτές ενηλίκων με σκοπό να «φωτίσει» περισσότερο το χώρο της πολιτιστικής εκπαίδευσης. Ήρθε να καλύψει από τη μία το κενό της εναλλακτικής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και από την άλλη της ρεαλιστικής και βιωματικής εκπαίδευσης νέων παιδαγωγών και φροντιστών παιδιών. Έχει πραγματοποιήσει ως τώρα σειρά πετυχημένων ομιλιών, ημερίδων και σεμιναρίων, καθώς μεταφέρει στους συμμετέχοντες το βίωμα της σχολικής τάξης , ενώ έχει εκπαιδεύσει σε πρακτικές πολλούς προπτυχιακούς φοιτητές ανθρωπιστικών σπουδών. 

Περισσότερες πληροφορίες - συμμετοχές: Πυγολαμπίδα

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας