21/11/2018

Ημερίδα στην Αθήνα | Space Opportunities in Greece & ESA

Εκπαιδευτικά Νέα

SG[Greece] 2018
“Space Opportunities in Greece and ESA”
 
 
Το Space Generation Advisory Council (SGAC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός εθελοντικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) με σκοπό να προωθήσει τα οφέλη της διαστημικής εξερεύνησης, τεχνολογίας και επιστήμης και να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά να γίνει μέρος του διαστημικού τομέα.
 
Το SG[Greece] 2018 - Ευκαιρίες στην Ελλάδα και στην ESA  θα αποτελέσει τοπική μονοήμερη εκδήλωση του SGAC στην Ελλάδα, με στόχο να αναδείξει ευκαιρίες στον τομέα της διαστημικής για τους Έλληνες φοιτητές και νέους επαγγελματίες. Κύριο θέμα της ημερίδας θα είναι η ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν στον ελληνικό διαστημικό τομέα αλλά και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).
 
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από ομιλητές που έχουν συνεισφέρει στο χώρο του διαστήματος ή έχουν εργαστεί σε διαστημικές εταιρείες ή οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ο χώρος βρίσκεται στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα. Το SG[Greece] 2018 διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “European Space Talks” που υποστηρίζεται από την ESA και το SGAC. 
 
Όπως και στην προηγούμενη εκδήλωση του SGAC στην Ελλάδα το 2017, όραμα του SG[Greece] 2018 είναι να συγκεράσει απόψεις από όλες τις πλευρές του διαστημικού τομέα και τις υποκατηγορίες του (ακαδημαϊκή έρευνα, βιομηχανική παραγωγή, δημόσια ιδρύματα και ευρύ κοινό), αλλά και να προωθήσει μεταξύ αυτών το διάλογο και τη δημιουργική ανταλλαγή ιδεών. Με βάση αυτά, η ημερίδα θα περιλαμβάνει χρόνο για ερωτοαπαντήσεις, ευκαιρίες δικτύωσης (networking) και συμβουλευτικής. 
 
Το διάστημα είναι ένας διεπιστημονικός κλάδος, επομένως συμμετέχοντες από όλα τα πεδία είναι ευπρόσδεκτοι στο SG[Greece] 2018. Η επίσημη γλώσσα των παρουσιάσεων θα είναι η ελληνική (αγγλόφωνοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι είναι επίσης ευπρόσδεκτοι). Το [SG]Greece 2018 θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και την Electrical Engineering Students' European Association (EESTEC), ενώ έχει την υποστήριξη των: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, International Space University (ISU), Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC-TIE Lab), Libre Space Foundation (LSF), Olympian Centre for Astrophysics (OCfA), OHB Hellas, si-Cluster, Space Applications and Research Consultancy (SPARC), Μουτζούρα - εταιρεία γραφικών τεχνών, Greek NewSpace Society, Euroavia Athens και Chemecon.

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Διαβάστε επίσης
Εκπαιδευτικά Νέα