3/8/2018

Αποφθέγματα top CEOs για την επιτυχία

Καριέρα

Ποια είναι η συνταγή για την επιτυχία; Ξεκίνα με ενέργεια, κίνητρο και ευφυΐα, μετά πρόσθεσε ακεραιότητα, τιμιότητα, γενναιοδωρία και μια γερή δόση επιθυμίας να κάνεις περισσότερα από όσα σου αναλογούν.
 
Ο Warren Buffett επισήμανε αυτά τα χαρακτηριστικά σε μία ομιλία του το 2001 στο Πανεπιστήμιο της Georgia και μπορούμε να πούμε πως τα λόγια του παραμένουν αληθινά έως και σήμερα.
 
Αυτά είναι μερικά από τα αποφθέγματα πολύ επιτυχημένων CEOs για την επιτυχία και την επιχειρηματικότητα:
 
Hock Tan, Broadcom
2017 salary: $103.2 million
«Είναι υπέροχο να καινοτομείς – το σέβομαι απόλυτα αυτό – αλλά είναι επίσης υπέροχο να αποδίδει όλη αυτή η καινοτομία και οι επενδύσεις που έχεις κάνει.»
(Interview with The Wall Street Journal)
 
Les Moonves, CBS
2017 salary: $69.3 million
«Στις επιχειρήσεις είναι πιο σημαντικό να τα πηγαίνετε καλά με τους άλλους ανθρώπους παρά να είστε πιο έξυπνοι από αυτούς - αν και ούτε αυτό βλάπτει ».
(2016 commencement speech at Bucknell University)
 
W. Nicholas Howley, TransDigm
2017 salary: $61 million
«Πρέπει να μένουμε επικεντρωμένοι στη λεπτομέρειες τόσο στη δημιουργία αξίας όσο και στην προσεκτική διαχείριση του ισολογισμού μας.»
(2016 Q4 earnings call)
 
Jeff Bewkes, Time Warner
2017 salary: $49 million
Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ίση με την πνευματική νοημοσύνη. Δεν εννοώ πως είναι ίδιες. Εννοώ πως είναι το ίδιο σημαντικές. Τα περισσότερα από τα τρένα που έχω δει ... στις μιντιακές επιχειρήσεις ή γενικά σε άλλες βιομηχανίες έχουν προέλθει περισσότερο από μια έκλειψη EQ ή κοινωνικών σχέσεων περισσότερο από ότι έχουν προκύψει λόγω μιας αποτυχίας της αναλυτικής νοημοσύνης»
(Lecture at Yale University)
 
Stephen Kaufer, TripAdvisor
2017 salary: $47.9 million
«Το πιο έξυπνο πράγμα που έκανα ποτέ ήταν το εξής, “Έχουμε αυτή τη μηχανή, η οποία μπορεί να δώσει lead σε ένα online πρακτορείο τουρισμού και έχουμε ανθρώπους στους οποίους αρέσει να γράφουν κριτικές, αλλά και ανθρώπους που λατρεύουν να διαβάζουν κριτικές.” Σίγουρα παρατηρήσαμε πολύ τις μηχανές αναζήτησης, μάθαμε πώς να αγοράζουμε traffic και έτσι λειτούργησε όλη αυτή η διαδικασία δοκιμής.»
(Interview with TechCrunch)
 
Indra Nooyi, PepsiCo
2017 salary: $31.1 million
«Βοηθήστε τους άλλους να ανέβουν. Η υπεροχή δεν προκύπτει από μία θέση αλλά όταν βοηθάμε να χτιστεί το μέλλον. Όλοι εμείς που κατέχουμε ισχυρές θέσεις έχουμε την υποχρέωση να τραβάμε τους άλλους ψηλά.»
(Speech at NDTV)
 
Debra Cafaro, Ventas
2017 salary: $25.3 million
«Το να είναι κανείς ηγέτης είναι πολύ διαφορετικό… συνεχίζω να προσπαθώ να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα και να μαθαίνω από τα λάθη μου και να ακούω τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζομαι.»
(Keynote address at The University of Chicago)
 
Marillyn Hewson, Lockheed Martin
2017 salary: $22.9 million
«Εκτελέστε τη σημερινή δουλειά, αλλά όταν έρθει μια ευκαιρία, εάν έχει νόημα να την πάρετε, μην μείνετε πίσω.»
(Interview on CBS This Morning)
 
Πηγή: entrepreneur.com

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας