03/08/2018

ΔΩΡΕΑΝ θερινό σχολείο από το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πα.Μακ, με τίτλο "Χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης της ΕΕ"

Εκπαιδευτικά Νέα

Προσφυγική κρίση, μετανάστευση,έλεγχος εξωτερικών συνόρων, ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο και ευρωπαϊκό ιδιωτικό διεθνές δίκαιο: Τα κύρια θέματα του θερινού σχολείου που διοργανώνει το κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με χρηματοδότηση του προγράμματος ERASMUS+, χωρίς δίδακτρα.

Το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει δωρεάν το Τρίτο Θερινό Σχολείο με τίτλο "ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕ" όπου θα διδάξουν στην αγγλική γλώσσα καθηγητές πανεπιστημίου και διδάκτορες από την Θεσσαλονίκη και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ισπανία).

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε επαγγελματίες (δικαστές, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, αστυνομικοί, διδάσκαλοι κλπ.) καθώς και σε φοιτητές, προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου.

Θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 31 Αυγούστου το απόγευμα μέχρι τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή το θερινό σχολείο θα ξεκινήσει στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο λιμάνι, ενώ τις άλλες ημέρες θα διεξαχθεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ειδικότερα, το θερινό σχολείο θα διαρκέσει φέτος 32 ώρες και θα χορηγηθεί βεβαίωση για  3 ECTS (Extracurricular) για όσους περάσουν επιτυχώς μια εξέταση με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Οι κύριοι τομείς του θερινού σχολείου θα είναι:
- Θεσμική Δομή και εξέλιξη του Χώρου Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (ρόλος θεσμικών οργάνων της ΕΕ, Frontex, Eurojust, Ευρωπαϊκή Εισαγγελεία), από τη διδάκτορα Βιργινία Τζώρτζη, Γραμματέα του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ),
- Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων στον Χώρο Ελευθερίας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης από την Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια Δ. Αναγνωστοπούλου (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας),
- Εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια στην Ευρώπη από την Επίκουρη Καθηγήτρια Φ. Μπέλλου και την Επίκουρη Καθηγήτρια Ρεβέκκα Παιδή (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας),
- Έλεγχος των εξωτερικών συνόρων και Frontex  από τον Καθηγητή κ. Δ. Σκιαδά, Κάτοχο Έδρας Jean Monnet Πανεπιστημίου Μακεδονίας
- Πολιτική μετανάστευσης από τον Καθηγητή Moritz Jesse (Πανεπιστήμιο Leiden, Ολλανδία)
- Θεσμικές και Δημοσιονομικές Προκλήσεις από τη μεταναστευτική κρίση από τον Καθηγητή κ. Δ. Σκιαδά, Κάτοχο Εδρας Jean Monnet (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
-Πολιτική ασύλου από τον Επίκουρο Καθηγητή Ιω. Παπαγεωργίου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης),
- Ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο από την διδάκτορα Αθ. Γιαννακούλα (Διδάσκουσα στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών)
- Ποινικοποίηση της παράτυπης μετανάστευσης από την διδάκτορα Ν. Βάβουλα (Queen Mary, Αγγλία)
- Αστυνομική συνεργασία στην ΕΕ από τον διδάκτορα Ν. Γαϊτενίδη (Παρατηρητήριο Συνταγματικών Αξιών του Κέντρου Αριστείας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
- Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Kανονισμός Βρυξέλλες Ι για τη διεθνή δικαιοδοσία για την αναγνώριση και εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων,  από τον Καθηγητή Μ. Γκαρντένιες - Σαντιάγκο (Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, Ισπανία).

Το θερινό σχολείο διεξάγεται δωρεάν και δεν υπάρχουν δίδακτρα, τα οποία καλύπτει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Jean Monnet

Πιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί σε όλους. Οι συμμετέχοντες  που θα περάσουν τις εξετάσεις πολλαπλής επιλογής (50 ερωτήσεις) θα έχουν πιστοποιητικό 3 Extracurricular ECTS με βάση απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κ. Γωγώ Μωϋσάκη, τηλ. 6986 897 636 ies15140@uom.edu.gr ή danag@uom.gr.

Εγγραφές μέχρι 10 Αυγούστου  για 50 συμμετέχοντες. Έχουν ήδη καλυφθεί 20 θέσεις με Έλληνες και ξένους συμμετέχοντες (π.χ. Αυστρία, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Χόνγκ Κόνγκ, και  Ιράν). Για το ενημερωτικό φυλλάδιο και αίτηση βλ. ιστοσελίδα του Κέντρου Αριστείας Ζαν Μοννέ.

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια Λογιστικής
28 χρόνια εμπειρίας

Επαγγελματικά Σεμινάρια
Τώρα και με E-Learning!
Τμήμα Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς
14 Θεματικές Ενότητες
80 Σεμινάρια Elearning
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Διαβάστε επίσης
Εκπαιδευτικά Νέα