3/8/2018

NEETs on Board: Προώθηση του προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» σε νέους που βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Καριέρα

Το Έργο «NEETs on Board» είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης –  Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας» της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.
 
Το «NEETs on Board» στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Νέων έως 29 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός Απασχόλησης, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (NEETs) προς την κατεύθυνση της ένταξής τους στην Αγορά Εργασίας, αξιοποιώντας τις επιλογές που τους παρέχει το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία».
 
Η περιοχή παρέμβασης του Έργου είναι ο Πειραιάς, τα νησιά του Αργοσαρωνικού (Ύδρα, Σπέτσες, Αίγινα, Σαλαμίνα, Πόρος) και οι Δήμοι της Ανατολικής Πελοποννήσου (Βόρειας Κυνουρίας, Νότιας Κυνουρίας, Ευρώτα και Μονεμβασιάς). 
 
Οι οικονομικοί τομείς εστίασης του «NEETs on Board» είναι ο τομέας της Γαλάζιας Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Οικονομίας.
 
Το έργο προβλέπει μία σειρά δράσεων προβολής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», καθώς και την ανάδειξη των ευκαιριών απασχόλησης που μπορεί να δημιουργήσει για τους νέους ο κλάδος της Γαλάζιας Ανάπτυξης και της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Έργου, καθώς και από τα help desk του Έργου στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
 
Help desk Δήμου Πειραιά
Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου, 18536 Πειραιάς
Τηλ.: 210-4527305 
Help desk Πάρνωνα Α.Ε.
22300 Λεωνίδιο Αρκαδίας
Τηλ.: 27570 22807
Fax: 27570 23230

 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας