22/06/2018

Γιατί το διάβασμα βιβλίων πρέπει να είναι προτεραιότητά μας

Εκπαιδευτικά Νέα

Το 26% των ενήλικων Αμερικανών παραδέχεται πως δεν έχει διαβάσει ούτε μέρος ενός βιβλίου τον τελευταίο χρόνο. Αν συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η επιστήμη υποστηρίζει την ιδέα πως το διάβασμα μας κάνει καλό σε πολλούς και διάφορους τομείς.
 
Το διάβασμα μυθοπλασίας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο ανοιχτόμυαλοι και δημιουργικοί
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, οι συμμετέχοντες που διάβαζαν σύντομες ιστορίες μυθοπλασίας αποδείχτηκαν πιο ανοιχτόμυαλοι από εκείνους που διάβαζαν δοκίμια. “Παρόλο που η ανάγνωση δοκιμιακών κειμένων επιτρέπει στους μαθητές να μάθουν το θέμα, μπορεί να μην τους βοηθά πάντα να σκεφτούν”, γράφουν οι συγγραφείς. “Ένας γιατρός μπορεί να διαθέτει εγκυκλοπαιδική γνώση του αντικειμένου του, αλλά αυτό μπορεί να μην τον εμποδίσει να καταλάβει και να παγώσει τη διάγνωση, όταν πρόσθετα συμπτώματα υποδεικνύουν μια διαφορετική ασθένεια.”
 
Οι άνθρωποι που διαβάζουν βιβλία ζουν περισσότερο
Σύμφωνα με ερευνητές του Yale που μελέτησαν 3,635 ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών, βρήκαν πως εκείνοι που διάβαζαν βιβλία για 30 λεπτά την ημέρα έζησαν κατά μέσο όρο 23 μήνες περισσότερο από εκείνους που δεν διάβαζαν καθόλου ή διάβαζαν περιοδικά. Προφανώς, η ανάγνωση βιβλίων δημιουργεί γνωστική δέσμευση που βελτιώνει πολλά πράγματα, όπως το λεξιλόγιο, τις δεξιότητες σκέψης και τη συγκέντρωση. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ενσυναίσθηση, την κοινωνική αντίληψη και τη συναισθηματική νοημοσύνη, το άθροισμα των οποίων βοηθά τους ανθρώπους να παραμείνουν στον πλανήτη περισσότερο.
 
Το διάβασμα 50 βιβλίων το χρόνο είναι στην πραγματικότητα κάτι που μπορείτε να καταφέρετε
Ενώ το “ένα βιβλίο την εβδομάδα” μπορεί να ακούγεται αποθαρρυντικό, είναι πιθανώς εφικτό ακόμη και από τους πιο πολυάσχολους ανθρώπους. Η συγγραφέας Stephanie Huston λέει ότι η σκέψη της πως δεν είχε αρκετό χρόνο αποδείχτηκε μία κουραστική δικαιολογία. Τώρα που έχει βάλει στόχο να διαβάσει 50 βιβλία σε ένα χρόνο, λέει ότι έχει μοιράσει το χαμένο χρόνο που σπαταλούσε με το κινητό της στο να γυρίζει σελίδες στο κρεβάτι, σε τρένα, κατά τη διάρκεια διαλειμμάτων και ενώ περιμένει στην ουρά. Δύο μήνες μετά την πρόκλησή της, αναφέρει ότι νιώθει περισσότερη ηρεμία και ικανοποίηση και έχει βελτιώσει τον ύπνο της, ενώ μαθαίνει περισσότερα απ' ό, τι πίστευε ότι ήταν δυνατό.
 
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι διαβάζουν
Αυτοί που στοχεύουν ψηλά έχουν διάθεση για αυτο-βελτίωση. Εκατοντάδες επιτυχημένα στελέχη έχουν μοιραστεί βιβλία που τους έχουν βοηθήσει να φτάσουν εκεί που βρίσκονται σήμερα. Χρειάζεστε ιδέες για να ξεκινήσετε; Οι παρακάτω τίτλοι είναι αρκετά δημοφιλείς:  The Hard Thing About Hard Things by Ben Horowitz; Shoe Dog by Phil Knight; Good to Great by Jim Collins; και Losing My Virginity by Richard Branson.
 
Πηγή: inc.com

Προτεινόμενες σχολές

2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Διαβάστε επίσης
Εκπαιδευτικά Νέα