07/06/2018

H Google προσφέρει δωρεάν μαθήματα επαγγελματικής ανάπτυξης για να αποκτήσετε εργασία!

Καριέρα

Η πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω της Google ήταν πάντοτε δωρεάν χάρη στο οικονομικό μοντέλο της που βασίζεται στα έσοδα από διαφημίσεις. Αλλά πρόσφατα, μοιράζεται, επίσης, γνώσεις πέρα από την αναζήτηση, προσφέροντας ψηφιακά εργαλεία και ευκαιρίες μάθησης σε εκπαιδευτικούς, μικρές επιχειρήσεις, startups, προγραμματιστές και πολλούς άλλους.

Η τελευταία ευκαιρία, που ανακοινώθηκε σήμερα, είναι μια συνεργασία μεταξύ της Google και της online πλατφόρμας εκπαίδευσης Udacity, η οποία παρέχει δωρεάν online μαθήματα επαγγελματικής εξέλιξης για άτομα που αναζητούν εργασία σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στο παρελθόν και ξεκίνησαν ένα δοκιμαστικό μάθημα, το "Networking for Career Success", τον Μάρτιο. Η Udacity παρείχε υποτροφίες προς τα μέλη του προγράμματος «Grow With Google».

Τώρα, οι συνεργάτες διευρύνουν την πρόσβαση στο ευρύ κοινό, μαζί με 11 πρόσθετα μαθήματα σταδιοδρομίας – όλα με δωρεάν εγγραφή. Αυτά τα μαθήματα θα καλύπτουν θέματα όπως το βιογραφικό σημείωμα, τη συγγραφή συνοδευτικών επιστολών, συμβουλές για το GitHub και το LinkedIn, καθώς και συνέντευξη για τεχνικούς ρόλους που αφορούν Python και Swift, ανάπτυξη front-end, εικονική πραγματικότητα, Android, ακόμη και iOS.

"Από τους εταίρους της βιομηχανίας μας ακούγαμε ξανά και ξανά ότι η βελτίωση των soft skills που επικεντρώνονται στην καριέρα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να είναι κανείς έτοιμος για απασχόληση», γράφει η Kathleen Mullaney, VP του τμήματος καριέρας στο Udacity. «Είναι αυτές οι στρατηγικές και οι τεχνικές που συχνά διαφοροποιούν έναν υποψήφιο από τον άλλον όταν πρόκειται να καθοριστεί ποιος τελικά προσλαμβάνεται».

Η Udacity δεν είναι ο μοναδικός συνεργάτης μάθησης στο διαδίκτυο. Νωρίτερα αυτό το έτος, η Google συνεργάστηκε με την Coursera για να ξεκινήσει το Google IT Support Professional Certificate Specialization και πρόσφερε υποτροφίες σε 10.000 φοιτητές. Αυτή η πιστοποίηση πολλαπλών μαθημάτων είναι ανοικτή σε οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την πρόθεσή του να εργαστεί στην Google και δεν είναι δωρεάν. Από την άλλη πλευρά, η Google έχει δημιουργήσει μαθήματα στο Udacity σχετικά με τις δεξιότητες προγραμματιστών για το λειτουργικό σύστημα Android της Google, επίσης με δίδακτρα, τα οποία ενισχύουν άμεσα το ταλέντο του ενδιαφερόμενου.

Πηγή: entrepreneur.com

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας