23/05/2018

Πώς να γίνετε λιγότερο αναβλητικοί με τον ''κανόνα των 2 λεπτών''

Καριέρα

“Το μυστικό του να προχωράς μπροστά είναι να ξεκινάς”- Mark Twain

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των 2 λεπτών;

Ο Mayo Oshin μοιράζεται πρακτικές ιδέες αυτο-βελτίωσης και συμβουλές για καλύτερη υγεία, παραγωγικότητα και δημιουργικότητα.

Ο "κανόνας των 2 λεπτών" που μοιράζεται μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική στρατηγική για να σταματήσει η αναβολή και να αναληφθεί δράση για την πραγματοποίηση των στόχων σας.

Αυτή η τεχνική τονίζεται και στο bestselling βιβλίο του David Allen, "Getting Thing's Done" (audiobook) και υποδεικνύει ότι εάν μια εργασία διαρκεί λιγότερο από 2 λεπτά, τότε πρέπει να την κάνετε τώρα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το να βγάζετε τα σκουπίδια μετά το μαγείρεμα, να απαντάτε αμέσως σε ένα συνάδελφό σας ή ακόμα και να πλένετε τα ρούχα σας μόλις φτάσετε στο σπίτι από την εργασία σας.

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε χρόνο που θα χανόταν με το να βλέπετε απλά ξανά και ξανά στη λίστα σας για εβδομάδες σκεπτόμενοι πότε θα το πραγματοποιήσετε.

Επιπλέον, μειώνετε το άγχος και ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας, κάνοντας περισσότερα πράγματα.
Εάν ένας στόχος διαρκεί περισσότερο από δύο λεπτά, σπάστε το σε απλά βήματα που χρειάζονται 2 λεπτά ή λιγότερο για να ολοκληρωθούν.

Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για καθημερινές εργασίες, αλλά μπορούμε να το πάμε στο επόμενο επίπεδο για να σας βοηθήσουμε να επιμείνετε και να δημιουργήσετε καλές συνήθειες μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε να τρέφεστε πιο υγιεινά για να χάσετε 10 κιλά τους επόμενους δύο μήνες. Αντί να εστιάζετε στο τελικό αποτέλεσμα του στόχου σας, μπορείτε απλά να αναρωτηθείτε: "Τι μπορώ να κάνω σε μόλις 2 λεπτά για να ξεκινήσω το στόχο μου;"

Θα μπορούσατε να κάνετε κάποια από τα παρακάτω:
• Φάτε ένα μήλο
• Κάντε 10 push-ups και sit-ups
• Πηγαίνετε για σύντομο περίπατο
• Και ούτω καθεξής…

Η γενική ιδέα εδώ είναι ότι ξεκινώντας με απλά βήματα, θα είστε πιο διατεθειμένοι να αναλάβετε περισσότερες ενέργειες, που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε τη νέα συνήθεια.

Η ίδια αρχή ισχύει και για κάθε άλλο στόχο.
Θέλετε να δημοσιεύσετε μια αναφορά ή ένα βιβλίο; απλά γράψτε μία πρόταση την ημέρα.
Θέλετε να διαβάσετε 20 βιβλία φέτος; Διαβάστε μια σελίδα ενός βιβλίου την ημέρα.
Θέλετε να τρέφεστε υγιεινά και να χάσετε 10 κιλά βάρους; Φάτε ένα μήλο την ημέρα.
Θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα; Βάλτε τα παπούτσια και φύγετε από το σπίτι σας.

Με το σπάσιμο του τεράστιου στόχου σας σε μικρά κομμάτια "2 λεπτών", μπορείτε να δημιουργήσετε την ορμή και να ξεγελάσετε το μυαλό σας για να αναλάβετε περισσότερες ενέργειες από ό, τι αρχικά ορίσατε να κάνετε σε 2 λεπτά.

Πηγή: mayooshin.com

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας