19/04/2018

Αποκτήστε δωρεάν πιστοποίηση Google Adwords από την Google Academy

Εκπαιδευτικά Νέα

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται πλέον στην online διαφήμιση είναι πάρα πολλές τόσο στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό. Η χρήση και η γνώση των Google Ads είναι απαραίτητη και έτσι η Google φρόντισε να δημιουργήσει μια δωρεάν πλατφόρμα εκπαίδευσης για όσους θέλουν ενισχύσουν το βιογραφικό τους και να δημιουργήσουν ή να αυξήσουν το πελατολόγιο τους.

Στο παρόν άρθρο θα δούμε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα που θα σας δώσει την πιστοποίηση της Google.

Η πιστοποίηση Google AdWords είναι μια «επαγγελματική διαπίστευση» που παρέχει η Google για την επάρκεια και την επιδεξιότητα στην online διαφήμιση. Ουσιαστικά, η κατοχή πιστοποιητικού Google AdWords δείχνει ότι γνωρίζετε τι κάνετε. Σας ξεχωρίζει από εκείνους που δεν το έχουν, δεν μπορούν να το πάρουν, ή διστάζουν να το επιχειρήσουν.

Όταν ολοκληρώσετε τις πιστοποιήσεις σας, θα λάβετε ένα σήμα για να το προσθέσετε στον ιστότοπό σας.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε το Google AdWords Certification
Το AdWords Certification περιλαμβάνει μια σειρά αξιολογήσεων που καλύπτουν τις εξής θεματικές:
1. Value propositions
2. Campaign setup and management
3. Conversion measurement
4. Optimization
5. Και άλλα

H εκπαίδευση περιλαμβάνει και ενότητες για στοχευμένη διαφήμιση για υπολογιστή, κινητό, με χρήση video ή διαφήμιση με στόχο το shopping κ.ά.

Για να αποκτήσετε την πιστοποίηση πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε δυο τεστ. Σύμφωνα με την Google πρέπει να ξεκινήσετε με το “AdWords Fundamentals” test που καλύπτει τα βασικά. Έπειτα, διαλέγετε όποια ενότητα εσείς θέλετε.

Η Google προτείνει το εξής: «Πριν πραγματοποιήσετε τις αξιολογήσεις του AdWords, σας συνιστούμε να έχετε εμπειρία στο χώρο εργασίας χρησιμοποιώντας το AdWords. Θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις έννοιες διαφήμισης μέσω διαδικτύου και τις βέλτιστες πρακτικές και πρέπει να έχετε πείρα στη διαχείριση διαφόρων τύπων καμπανιών του AdWords». Μάλιστα, αρκετοί επιλέγουν να κάνουν κάποια μαθήματα-σεμινάρια προετοιμασίας. Μπορείτε να βρείτε κάποιες επιλογές εδώ.  

Ο λόγος είναι ότι αυτό που λειτουργεί συχνά σε μια βιομηχανία μπορεί να μην είναι πάντα το ίδιο σε μια άλλη. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εκτέλεση μιας φθηνής καμπάνιας από τη διαχείριση μιας ακριβής εκστρατείας B2B.

Πώς ξεκινά η εκπαίδευση;
Το πρώτο σας βήμα είναι να γραφτείτε στην «Academy of Ads».
Θα  χρειαστεί να συνδεθείτε με τον προσωπικό google λογαριασμό σας και να συμπληρώσετε σωστά τις προσωπικές σας πληροφορίες πριν την έναρξη στις ρυθμίσεις του προφίλ σας καθώς τα στοιχεία σας είναι διαθέσιμα σε υπεύθυνους προσλήψεων. Δείτε εδώ έναν αναλυτικό οδηγό.

Η καταχώρησή σας στην πλατφόρμα συνεργατών μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ταυτόχρονα δημοσιότητα, αξιοπιστία και κοινωνική απόδειξη.

Εάν θέλετε να περάσετε τις πιστοποιήσεις AdWords στο πρώτο γύρο χωρίς να χάσετε χρόνο και πολλές προσπάθειες, πρέπει να μελετήσετε για αυτό. Ακόμη και αν είστε ειδικός στο AdWords, συνιστάται η μελέτη. 

Στις αξιολογήσεις περιλαμβάνονται καταστάσεις που ίσως να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ στην καθημερινή διαχείριση του λογαριασμού σας, που σημαίνει ότι δεν θα έχετε καμία ιδέα για την απάντηση. Επιπλέον, αυτές οι δοκιμές είναι χρονομετρημένες, και απαιτούν συγκεκριμένο σκορ. 

Η αγορά των διαφημίσεων μέσω κλικς είναι μια δύσκολη βιομηχανία γεμάτη με ανταγωνισμό. Με όλο και μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων που αναθέτουν σε εξωτερικούς συνεργάτες τη διαχείριση τους σε πρακτορεία και ελεύθερους επαγγελματίες, είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνετε καλοί σε αυτό. Ενώ μπορεί να φαίνεται χρονοβόρα και κουραστική η ολοκλήρωση των εξετάσεων πιστοποίησης του Google AdWords, μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις μετατροπές σας έως και 30%. Φροντίστε να μελετήσετε, να συμπληρώσετε το προφίλ σας και να δώσετε τις απαραίτητες εξετάσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σας ή στον οργανισμό σας. Τέλος, προσθέστε πάντα αυτές τις πιστοποιήσεις στον ιστότοπο και στα προφίλ σας και βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να εκπαιδεύεστε κάθε χρόνο καθώς λήγουν.

Για να αποκτήσετε τα οφέλη που παρέχονται από τις πωλήσεις και να αυξήσετε τα έσοδα για την επιχείρησή σας, είναι καλό να μπορείτε να παρουσιάζετε πιστοποιήσεις από την Ακαδημία Google.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας