02/03/2018

Το μυστικό του να δουλεύετε σκληρά ακόμη και όταν αυτό δεν αναγνωρίζεται

Καριέρα

Η Vartika Kashyap στο άρθρο της που δημοσιεύει στο Linkedin αναφέρεται στη σκληρή εργασία που δεν αναγνωρίζεται και πώς αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξοργιστικό από το να μην αναγνωρίζει το αφεντικό σας την εργασία σας. Μερικές φορές οι προσπάθειές σας περνούν απαρατήρητες και μερικές φορές κάποιος άλλος παίρνει την αναγνώριση για τη δική σας εργασία. Και κάτω από αυτές τις συνθήκες, καθίσταται δύσκολο για τους εργαζόμενους να επικεντρωθούν στο έργο τους, να καταβάλουν τις ίδιες προσπάθειες και να εργαστούν εξίσου σκληρά. Σε ορισμένους τομείς εργασίας, οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται κατά κύριο λόγο αθέμιτα και συχνά απογοητεύονται εξαιτίας του ότι νιώθουν ότι δεν αρκούν.
Συνεπώς, ποιο είναι το μυστικό για να πιέσετε τον εαυτό σας να εργάζεται σκληρά ακόμη και όταν δεν αναγνωρίζονται οι κόποι σας. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί θα πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά παίρνοντας τον έλεγχο της αναγνώρισής σας. Εδώ είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αισθανθείτε την ανταπόκριση στους κόπους σας.

Επικεντρωθείτε στις μικρές νίκες
"Αναγνωρίστε όλες τις νίκες σας. Θα προσθέσουν τελικά σε κάτι πιο σπουδαίο. "- Kara Goucher
Γιορτάζετε κάθε μικρή νίκη σας; Εάν όχι, ίσως χάνετε πολλά. Στο ProofHub, την πλατφόρμα διαχείρισης projects της Vartika Kashyap  οι υπάλληλοι εστιάζουν στο να γιορτάζουν ακόμα και τη μικρότερη νίκη, επειδή τους κάνει πιο θετικούς να προσελκύσουν περισσότερους λόγους για να γιορτάσουν. Θα είστε πιο αποδοτικοί όταν γνωρίζετε ότι οι εορτασμοί σας περιμένουν συνεχώς. Δεν θα σας αναγνωρίσουν όλοι για τις μικρές νίκες ή ακόμα και για τις μεγάλες νίκες, και αυτό δεν είναι πρόβλημα όταν ξέρετε πώς να αισθανθείτε εσείς για τη δική σας νίκη.

Αφήστε τη δουλειά σας να μιλήσει μόνη της
"Εργαστείτε σκληρά στη σιωπή, αφήστε την επιτυχία να είναι ο θόρυβος σας" - Frank Ocean
Δεν είστε ορατοί στον χώρο εργασίας; Τότε θα πρέπει να εργαστείτε σκληρότερα για να αφήσετε τη δουλειά σας να μιλήσει από μόνη της. Ο προσωπικός έλεγχος και η αυτο-καλλιέργεια είναι οι καλύτεροι τρόποι για να μετρήσετε την επιτυχία σας και να αποκτήσετε αναγνώριση. Η αναγνώριση δεν είναι σίγουρα ο μόνος παράγοντας για την αίσθηση της εκτίμησης. Δεν υπάρχει άλλος ισχυρός τρόπος επικοινωνίας παρά η σαφής επικοινωνία με το εργασιακό περιβάλλον σας. Αφήστε τη δουλειά σας να μιλήσει από μόνη της.

Δημιουργήστε το προσωπικό σας Brand
"Αν δεν μπορείτε να βρείτε το δικό σας κέντρο και να αγαπάτε τον εαυτό σας, τίποτα άλλο δεν λειτουργεί" - Chris Brogan
Η δημιουργία του brand της εταιρείας σας είναι ένα ζήτημα, αλλά η δημιουργία του προσωπικού σας brand είναι κάτι εξίσου σημαντικό. Η επιτυχία καθορίζεται από το brand σας εκεί έξω και την εμπορία του εαυτού σας. Η αναγνώριση είναι ένας καλός τρόπος για κίνητρα, αλλά το προσωπικό brand είναι ένα πολύτιμο επίτευγμα για την αυτο-ανάπτυξη.

Αποδείξτε την αξία σας
"Η αυτοεκτίμηση προέρχεται από ένα πράγμα – αρχίζετε να πιστεύετε ότι είστε άξιος." - Wayne
Η πρόοδος στην δουλειά σας είναι η προσωπική επιθυμία όλων, αλλά το να εντυπωσιάσετε τους διευθυντές σας γίνεται κατά καιρούς μια πρόκληση. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο όταν δεν δέχεστε την οποιαδήποτε αναγνώριση. Αλλά μια ορισμένη νοοτροπία που βλέπει την εργασία ως μέρος της καριέρας που θέλετε και όχι ως μια απλή δουλειά που έχετε μπορεί να αλλάξει πολλά.

Δείτε τη φωτεινή πλευρά.
Το συναίσθημα του να μην νιώθετε εκτίμηση στη δουλειά είναι μια άσχημη κατάσταση και αυτό συμβαίνει σε πολλούς πολύ συχνά. Το να βλέπετε, όμως, την πιο αισιόδοξη πλευρά θα κάνει από μόνο του την αλλαγή που χρειάζεστε. Μην αφήσετε τη σκληρή δουλειά σας να σταθεί εμπόδιο στην επιτυχία σας.

Πηγή: LinkedIn/Pulse

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας