18/01/2018

Οι νέες τάσεις στις προσλήψεις εργαζομένων το 2018 σύμφωνα με νέα έκθεση του LinkedIn

Καριέρα

Το Linkedin δημοσίευσε τη νέα του έκθεση για τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2018 στην αγορά εργασίας παγκοσμίως. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τέσσερις ιδέες – «κλειδιά», οι οποίες πρόκειται να διαμορφώσουν το «τοπίο» των προσλήψεων, βάσει στοιχείων που ελήφθησαν από περίπου 9.000 υπεύθυνους προσλήψεων και managers.
 
Ποια είναι λοιπόν τα βασικά σημεία, τα οποία θα καθορίσουν τον … «χαρακτήρα» των προσλήψεων το 2018; Το πρώτο είναι η διαφορετικότητα με το 78% των «κυνηγών» ταλέντων να δηλώνουν ότι πρόκειται για έναν βασικό παράγοντα. Ο λόγος; Το 78% των εταιρειών αναφέρουν ότι δίνουν προτεραιότητα στη διαφορετικότητα των εργαζομένων για να βελτιώσουν την κουλτούρα και το 62% για να ενισχύσουν την οικονομική απόδοση.
 
Το δεύτερο είναι ότι νέες τεχνικές συνεντεύξεων κερδίζουν έδαφος όπως η αξιολόγηση των «κρυφών δεξιοτήτων, όπως απαντά το 63%, η κατανόηση των αδυναμιών των υποψηφίων (57%) και της μεροληπτικής συμπεριφοράς των ερωτηθέντων (42%).
 
Επίσης, η μετάβαση στη … νέα εποχή προσλήψεων επιτρέπει στους «κυνηγούς» ταλέντων να χρησιμοποιούν δεδομένα (data) για να καθορίσουν τις μελλοντικές προσλήψεις. Οι τρεις λόγοι για τους οποίους οι εταιρείες χρησιμοποιούν δεδομένα είναι για να διατηρήσουν το προσωπικό τους, κατά το 56% των ερωτηθέντων, να αξιολογήσουν κενά δεξιοτήτων (50%) και να δημιουργήσουν καλύτερες προσφορές θέσεων εργασίας (50%).
 
Τέλος, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ανθρωπίνου δυναμικού παγκοσμίως σημείωσαν ότι η «τεχνητή νοημοσύνη» τους βοηθά να εξοικονομήσουν χρόνο, όπως τονίζει το 67%, να εξαλείψουν την ανθρώπινη προκατάληψη (43%) και να παραδώσουν τους καλύτερους συνδυασμούς υποψηφίων ανάλογα με τις ανάγκες των τμημάτων κάθε εταιρείας (31%). Μάλιστα, συμμετέχοντες στην έρευνα σε ποσοστό 58% υπογραμμίζουν ότι η «τεχνητή νοημοσύνη» είναι πολύ χρήσιμη κατά την διαδικασία εύρεσης υποψηφίων, ελέγχου των αιτήσεών τους (56%) και εξέλιξής τους (55%).
 
Πηγή: businessnews.gr

Προτεινόμενες σχολές

2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο