07/12/2017

Το Facebook μπορεί να ξεκλειδώσει το προφίλ σου μέσω αναγνώρισης προσώπου

του Δ.Κονταράκη
Αρθρογραφία

Η αναγνώριση προσώπου δεν είναι πλέον κάτι που συναντάμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας! Ήδη κάποια smartphones υποστηρίζουν το εν λόγω χαρακτηριστικό και φαίνεται ότι όλο και περισσότερες συσκευές θα εφαρμόσουν τη τεχνολογία αυτή. Έτσι, φαίνεται ότι πάνω σ’ αυτήν πειραματίζεται και το Facebook, το οποίο τη δοκιμάζει ως μία μέθοδο account recovery (σε περίπτωση που κλειδωθεί ο προσωπικός σας λογαριασμός).

Όπως επιβεβαιώθηκε και από το Techcrunch και σημειώθηκε από report του Matt Navarra του The Next Web, το Facebook πραγματοποιεί σχετικές δοκιμές. Μία τέτοια δυνατότητα θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για όσους θέλουν να επαληθεύσουν το λογαριασμό τους εύκολα και γρήγορα. Για παράδειγμα, θα διευκολύνει κάποιον, ο οποίος δεν μπορεί να λάβει SMS για two-factor authentication εκεί που βρίσκεται, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στο account του, ακόμα κι αν ξεχάσει το password του. To feature αναμένεται να είναι προαιρετικό και θα αποτελέσει ακόμη ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας για ένα χρήστη του Facebook, το οποίο ίσως δούμε σύντομα σε όλους τους χρήστες του.

Internet Marketing Consultant (B.A Politics, MSc Marketing, Certified Google Adwords)
Εισηγητής Σεμιναρίων Internet Marketing

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας