30/11/2017

Τρεις - μη προβλέψιμοι - τρόποι να βελτιώσετε την καριέρα σας αυτές τις γιορτές

Καριέρα

Οι Χριστουγεννιάτικες Γιορτές είναι εκείνη η περίοδος του χρόνου που περνάει κανείς χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια του, μια ευκαιρία επανασύνδεσης και ένας τρόπος να μάθετε τα νέα των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν. Είναι, επίσης, η περίοδος που ο καθένας κάνει την αποτίμηση του και προετοιμάζεται για τους στόχους της νέας χρονιάς. Αντί, λοιπόν, να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο γιατί δεν ξεκινάμε να σκεφτόμαστε από τώρα και να λάβουμε άμεσα δράση αφού σχεδόν βρισκόμαστε στην πιο φυσική στιγμή του χρόνου για να κοινωνικοποιηθούμε με παλιούς φίλους και καινούριους και να αναζητήσουμε συμβουλές και διασυνδέσεις;

Αν χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο, μπορείτε οργανικά να κάνετε περισσότερες γνωριμίες και επανασυνδέσεις από ότι θα κάνατε με τη νέα χρονιά. Μη ξεχνάμε ότι είναι και το διάστημα του χρόνου που η επιθυμία να προσφέρουμε γίνεται μεγαλύτερη και όλοι προσπαθούμε να είμαστε πιο γενναιόδωροι. Έτσι, αξιοποιήστε όλες τις ευκαιρίες σύνδεσης με τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των διακοπών και ξεκινήστε από τώρα!

Ζητήστε τη βοήθεια των γονιών σας
Οι γονείς σας έχουν δεύτερα και τρίτα ξαδέρφια που ίσως δεν έχετε συναντήσει ποτέ, αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι αυτά μπορούν να εργάζονται στον κλάδο που σας ενδιαφέρει; Οι γονείς σας έχουν φίλους, οι οποίοι έχουν φίλους ή έχουν συνεργάτες που έχουν φίλους κλπ. Ζητώντας τη βοήθεια των γονιών σας μπορεί να ανοιχτεί ένα νέο πλαίσιο διασυνδέσεων που θα είναι άδικο να μη χρησιμοποιήσετε.

Επανασυνδεθείτε με σχολικούς ή παλιούς φίλους
Στην Αμερική έχουν την Μαύρη Τετάρτη, που είναι η Τετάρτη πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών, η οποία είναι μια ευκαιρία για νέους ανθρώπους να επισκεφτούν τους γονείς τους και τις γειτονιές τους και να συναντήσουν παλιούς φίλους. Μπορεί να υπάρχει κάποιος που να μπορεί να σας βοηθήσει επαγγελματικά. Είναι ένας οργανικός χρόνος να επανασυνδεθείτε και πραγματικά οι άνθρωποι είναι περισσότερο πρόθυμοι να βοηθήσουν, για αυτό βρείτε το κουράγιο να ζητήσετε τη βοήθεια τους ή τις συμβουλές τους.

Κεράστε τον καφέ
Όταν κάνετε γνωριμίες, ρωτήστε αν έχουν χρόνο να τους κεράσετε έναν σύντομο καφέ για 15 λεπτά. Οι πιθανότητες λένε ότι θα σας δώσουν περισσότερο από αυτό. Θα μάθετε πολλά και θα κάνετε μια σταθερή σχέση που μπορείτε να χτίσετε πάνω της.  Εξοικονομήστε χρήματα για να αγοράσετε κάποιους καφέδες στους ανθρώπους γιατί μπορεί κάποιος από αυτούς να σας συνδέσει με τη σωστή ευκαιρία.

Πηγή: Forbes.com


 

Προτεινόμενες σχολές

ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία