03/11/2017

13 τρομακτικές συμβουλές που έλαβαν εργαζόμενοι από τους ανωτέρους τους

Καριέρα

Ο Dave Kerpen, συγγραφέας best-seller βιβλίων και διευθυντής σε μέσο μαζικής ενημέρωσης στο πλαίσιο του εορτασμού του Halloween αποφάσισε να επικοινωνήσει με τα μέλη του Συμβουλίου Νέων Επιχειρηματιών (YEC), ένα συμβούλιο που τα μέλη του εντάσσονται μόνο με εσωτερική πρόσκληση και περιλαμβάνει τους πιο υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες του κόσμου και να ρωτήσει ποια ήταν η πιο τρομακτική συμβουλή που έλαβαν από τα αφεντικά τους ή τους μέντορες τους. Εδώ υπάρχουν οι απαντήσεις:

1. Αν αμφιβάλλεις, παράτησε το!
Ήμουν έτοιμη να βγω στον αέρα για ένα δελτίο και κοιτούσα τις ερωτήσεις της συνέντευξης. Η καλύτερη αλλά τρομακτική συμβουλή που έλαβα ήταν "όταν αμφιβάλλεις, παράτησε το", 30 δεύτερα πριν βγω στον αέρα. Ήταν πολύ καλή συμβουλή και τη σκέφτομαι συχνά όταν πρόκειται να δημοσιεύσω σε προφίλ πελατών μου στα social media ή να κάνω μια ζωντανή συνέντευξη.
Kris Ruby, Διευθύντρια, Ruby Media Group

 2. Πάρε τη δουλειά ακόμα και αν δεν την αγαπάς
Γιατί να δουλεύατε ποτέ σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει; Θα κάνατε τις χάρες άλλων και θα καταλήγατε δυστυχισμένοι, κάτι που θα απομάκρυνε τους γύρω σας από εσάς. Δεν θα νιώθατε ικανοί να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό. Μην παίρνετε ποτέ μια δουλειά απλά για να την πάρετε. Σεβαστείτε τον χρόνο σας, αλλά και την ίδια την εταιρία. Είναι καλύτερο και για τους δυο σας.
Abhilash Patel, Επιχειρηματίας, Abhilash.co

3. Θα αποτύχεις μία ή και περισσότερες φορές στη ζωή σου
Ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να ακούσω, ειδικότερα αφού ήμουν ο τύπος Α προσωπικότητας που είναι πεπεισμένος για να επιτύχει. Παρόλα αυτά, το αφεντικό μου μού είπε ότι είναι καλό πράγμα να αποτυγχάνεις και πολύ πιο εκπαιδευτικό από το να πετυχαίνεις σε όλα. Με βοήθησε να βάλω μια προοπτική στα πράγματα.
Angela Ruth, συν-δημιουργός και διευθύντρια Marketing, Calendar

4. Απλά κάντο
Ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειές χρειάστηκαν λίγο σπρώξιμο από εκείνους που εμπιστευόμουν πριν καν το συνειδητοποιήσω. Για μένα οι περισσότερες μου ακούγονταν υψηλού ρίσκου ή αντίθετες, όμως απέδωσαν. Δεν λέω ότι πρέπει να υπερβάλλετε ή να είστε αφελείς, αλλά λένε ότι η τύχη ευνοεί τον τολμηρό, οπότε αν μπορείτε να πειραματιστείτε ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους, μην είστε διστακτικοί να δοκιμάσετε αυτό που ίσως δεν σας βρίσκει εξ αρχής σύμφωνους.
Nicolas Gremion, CEO, Free-eBooks.net

5. Είσαι τόσο καλός όσο και οι επαφές σου
Στην ψυχαγωγία και το marketing, η πιο τρομακτική συμβουλή από τον μέντορα μου μού έδωσε την περισσότερη τροφή για σκέψη. Συνειδητοποίησα ότι δεν είχε σημασία πόσο καλός ήμουν στην δουλειά ή πόσο με συμπαθούσε η ανώτερη διοίκηση. Αυτό που είχε σημασία ήταν πόσο ισχυρές ήταν οι επαφές μου και πόσο συνταρακτικό θα ήταν αν έβγαινα από την πόρτα με αυτούς. Είναι μια τρομακτική συμβουλή, αλλά τη μοιράζομαι συνεχώς.
Kim Kaupe, Co-Founder, ZinePak

6. Έχε υπομονή
Ένας μέντορας μου είπε κάποτε να έχω υπομονή. Πίστευα στην υπηρεσία μου και το online ινστιτούτο μου ότι η υπομονή είναι υπερτιμημένη. Κάνοντας συνεπέστατες στρατηγικές κινήσεις, με οδήγησαν στην επιτυχία. Η ευελιξία ήταν χαρακτηριστική για το ταξίδι μου στην επιτυχία. Οι στόχοι και τα επιτεύγματά μου εξακολουθούν να απαιτούν προσαρμογές, αλλά η ευελιξία και όχι η υπομονή, είναι το βασικό συστατικό.
Matthew Capala, Founder, Search Decoder

7. Νιώσε τον φόβο
Ακούτε αυτή τη φράση πολύ συχνά, αλλά είναι δύσκολο να τεθεί σε δράση. Όταν κάποιος μου το είπε για πρώτη φορά, δεν συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο ήταν να το κάνω. Για να αντιμετωπίσετε κάτι που φαίνεται ανυπέρβλητο και το κάνετε ούτως ή άλλως επειδή το ένστικτό σας σάς το λέει, είναι μια δύσκολη επιχειρηματική κίνηση - αλλά μερικές φορές, είναι απαραίτητη.
Kevin Conner, CEO / Founder, BroadbandSearch

8. Είσαι πολύ άνετος
Μετά από κάποια χρόνια στις επιχειρήσεις μου, είχαμε αποκτήσει πολύ δυναμική και είχαμε φτάσει σε μια καλή θέση. Ένας φίλος/μέντορας μου μού είπε ότι ήμουν τόσο άνετος με το πού βρισκόμασταν και δεν σκεφτόμουν την αλλαγή και την εξέλιξη. Φαινόταν σαν να είχαμε μάθει τα πάντα, αλλά κοιτώντας πίσω είμαι τόσο χαρούμενος που μου μίλησε καθώς με βοήθησε να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου και να σκέφτομαι μπροστά.
Leila Lewis, CEO + Founder, Be Inspired PR

9. Φαντάσου πόσο βαρετός είναι ο μέσος άνθρωπος...
"Φαντάσου πόσο βαρετός είναι ο μέσος άνθρωπος, τότε σκέψου ότι ο μισός κόσμος είναι πιο βαρετός και από αυτόν". Αργότερα συνειδητοποίησα ότι αυτό το ρητό που μου είπε το αφεντικό μου ήταν του George Carlin. Αυτή είναι προφανώς μια υπερβολή προς το κακό, αλλά το μάθημα που πήρα από αυτό ήταν να αποφεύγω να υπερεκτιμώ τη νοημοσύνη αυτών που είναι γύρω μου. Πολλοί άνθρωποι δρουν πιο έξυπνα από ότι είναι οι ίδιοι, για αυτό, λοιπόν, προσπαθήστε να μη αφήνετε τους άλλους να σας εκφοβήσουν.
Bryce Welker, Ιδρυτής & CEO, Beat The CPA

10. Είναι απλώς χρήματα
Ένας από τους μέντορες μου, που ήταν πλούσιος, συνήθιζε να λέει ότι τα προβλήματα που μπορούν να λυθούν με χρήματα, είναι καλά προβλήματα.  Ήταν δύσκολο να το καταλάβω σαν νέος, πεινασμένος επιχειρηματίας, που ήταν απελπισμένος να βγάλει χρήματα. Μετά από πολλά χρόνια, πολλές αποτυχίες και κάποιες επιτυχίες, συνειδητοποίησα ότι είχε δίκιο. Τα προβλήματα που λύνονται με χρήματα είναι τα πιο εύκολα, ακόμα και αν σε τρομάζουν πρώτα. 
Diego Orjuela, CEO, Cables & Sensors

11. Αυτοσχεδίασε!
Ενώ όλοι μπορούμε να  χρησιμοποιήσουμε κάποιες βελτιωτικές δεξιότητες για να σπάσουμε τη μονοτονία, όταν το αφεντικό σου σού λέει να αυτοσχεδιάσεις στα πρώτα 15 λεπτά της εκπαίδευσης, ίσως αισθανθείς ότι πρέπει να σκεφτείς τη ζωή ξανά για λίγο. Πάρτε λίγες βαθιές ανάσες... 
Baruch Labunski, CEO, Rank Secure

12. Μην ανατρέπετε  τις καταστάσεις
Καταλαβαίνω την άποψη τους. Θέλουν τα μέλη μιας ομάδας να μένουν σταθερά και να κάνουν τη δουλειά. Ωστόσο, μερικές φορές οι καταστάσεις πρέπει να ανατραπούν. Μερικές φορές χρειάζεται να μιλήσουν οι άνθρωποι για να μεγαλώσει η επιχείρηση. Όλοι οι κανόνες θα σπάσουν. Ανάτρεψε την κατάσταση 
Adrien Schmidt, CEO, OpenBouquet

13. Πάρε τα λεφτά
Ως επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας, ο συνιδρυτής και εγώ συνεχώς αξιολογούμε τις προσπάθειες συλλογής κεφαλαίων και την επιρροή που θα έχουν στην πορεία μας σε σχέση με την αξία. Ένας από τα αφεντικά μου μού είπε ότι ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον και πάντα να παίρνεις τα χρήματα.  Αν κρίνεις λάθος την πορεία, μένεις να κρατάς τη τσάντα με ένα μεγάλο ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που δεν αξίζει τίποτα
Brian Samson, Co-Founder, Nearshore Partners


Εσείς; Έχετε πάρει κάποια συμβουλή που σας φάνηκε αρχικά τρομακτική;

πηγή: LinkedIn Pulse - Dave Kerpen

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας