28/07/2017

Τέσσερα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή όταν ψάχνετε για δουλειά!

Καριέρα

Ο Robert Herjavec είναι συγγραφέας βιβλίων και ένας δυναμικός επιχειρηματίας. Ανατρέχοντας στις εμπειρίες του και έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα συγκέντρωσε τα τέσσερα σημαντικότερα σημεία που πρέπει κανείς να προσέξει όταν ψάχνει για εργασία.

Στις μέρες μας κανείς δεν αρχίζει και τελειώνει την καριέρα του παραμένοντας στην ίδια δουλειά, οπότε αυτά τα σημεία είναι αρκετά σημαντικά.

Εταιρική Κουλτούρα
Η εταιρική κουλτούρα μπορεί να σας πει πολλά για το πόσο ικανοποιημένοι είναι η υπάλληλοι, πώς αξιολογούνται, πώς τους συμπεριφέρονται τα ανώτερα στελέχη. Θέλετε να δουλέψετε σε μια εταιρία που οι αξίες της δεν συμβαδίζουν με τις δικές σας; Φυσικά και όχι... Για παράδειγμα, η εταιρία του Robert Herjavec αντιμετωπίζει ακόμη τους υπαλλήλους της σαν να εργάζονται σε startup, παρόλο που το προσωπικό ξεπερνά τα 300 άτομα. Μάλιστα, καθώς δραστηριοποιείται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, κάθε δυο μέρες νέα δεδομένα ανατρέπουν αυτά που ισχύουν. Έτσι, διάφορες παροχές όπως γεύματα και μέρες ξεκούρασης επιβραβεύουν το προσωπικό.

Εκπλήρωση στόχων καριέρας
Το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς από τη δουλειά του είναι να είναι πολύ εύκολο. Το εύκολο είναι βαρετό, τονίζει ο R.Herjavec. Χρειάζονται δοκιμασίες και ένας ρόλος που θα σας βγάλει έξω από τη ζώνη ασφάλειας σας και θα ωθήσει στη βελτίωση των ικανοτήτων σας. Αν η νέα σας θέση δεν σας τρομάζει, τότε ψάξτε για κάτι άλλο. Εξακριβώστε ότι η νέα σας εταιρία θα σας επιτρέψει να έχετε κάποια εξέλιξη όσον αφορά τον ρόλο σας και τις ευθύνες σας. Πάρτε πρωτοβουλίες και ανταποκριθείτε στις περιστάσεις. Θα σας βγει σε καλό.

Πακέτο Αποδοχών
Ο μισθός είναι αναμφισβήτητα ένας καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση σας να διαλέξετε πού θα εργαστείτε. Καθώς περνάμε από τη μια φάση της ζωής μας στην άλλη, οι απαιτήσεις μας αλλάζουν. Να είστε ευγενικοί και ξεκάθαροι από το τι περιμένετε τόσο από την αμοιβή σας, όσο και για τις μέρες άδειας, τις επιπλέον παροχές... Εφόσον προχωρήσει η πρόσληψη δεν θα πρέπει να υπάρξουν εκπλήξεις.

Η ανάπτυξη της επιχείρησης
Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι μια δουλειά σε μια εταιρία που δεν πάει πουθενά. Oι στόχοι που θα πάνε ένα βήμα πιο πέρα την εταιρία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο. Κάτι που όσοι ψάχνουν εργασία συνήθως δεν καταλαβαίνουν είναι ότι πρέπει να ρωτούν στις συνεντεύξεις όπως και οι ίδιοι απαντούν στις ερωτήσεις. Δεν πρέπει να θεωρείται ντροπή να ρωτήσετε για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Δεν θέλετε να συμμετέχετε σε ένα πλοίο που βουλιάζει. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι αν σας ρωτήσουν αν έχετε απορίες, να πείτε όχι και να φύγετε.

πηγή: linkedin.com/in/robertherjavec

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας