27/07/2017

Πώς να παραμείνετε παραγωγικοί στη δουλειά σας (ακόμη και το καλοκαίρι)

Καριέρα

Ο ήλιος λάμπει, το insta feed σας έχει γεμίσει από φωτογραφίες σε παραλίες και εσείς έχετε κολλήσει στο γραφείο. Ειδικοί στην παραγωγικότητα μοιράζονται τα τοπ τρικ για να παραμένει κανείς συγκεντρωμένος και να έχει κίνητρο όταν πραγματικά νιώθει να έχει πλήρως αποσπαστεί η προσοχή του.

Θέστε 3 στόχους την ημέρα
Φτιάξτε μία must-do και όχι to-do λίστα τριών πραγμάτων που θα πρέπει να κάνετε. Να είστε ρεαλιστές με αυτά που μπορείτε να καταφέρετε. "Η οριοθέτηση των στόχων διώχνει το αίσθημα καταπίεσης και σε κρατάει συγκεντρωμένο/η", λέει η Sarah Knight, συγγραφέας του Get Your Sh*t Together. Υπάρχει μία κρυφή δύναμη στον αριθμό 3, όπως αναφέρει ο Chris Bailey, συγγραφέας του The Productivity Project: "Τα τρία μικρά γουρουνάκια, τρία ολυμπιακά μετάλλια, τρία μέρη της ιστορίας - ο εγκέφαλός μας είναι συνδεδεμένος να σκέφτεται σε τρία." Όταν ακολουθείτε αυτά που σκοπεύατε να κάνετε, θα νιώθετε υπέροχα στο τέλος της ημέρας και θα έχετε κίνητρο για την επόμενη. Και αν τελειώσετε νωρίς, μπορείτε να ξεκινήσετε κάποιο έργο της επόμενης μέρας ή μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο έξω.

Περιορίστε τους περισπασμούς πριν συμβούν
Ο δελεασμός του να ελέγχουμε τα social media μπορεί να κορυφωθεί το καλοκαίρι, ιδιαίτερα όταν το μισό γραφείο λείπει σε διακοπές και η ενέργειά μας (φυσιολογικά) μειώνεται, λέει ο Bailey. "Κάθε φορά που πηδάμε από εφαρμογή σε εφαρμογή, ο εγκέφαλός μας απελευθερώνει ντοπαμίνη, πράγμα που κάνει το κινητό μας πιο θελκτικό από την πραγματική δουλειά που πρέπει να εκτελέσουμε", συμπληρώνει. Μην το πολεμάτε. Αντίθετα, ελέγξτε τα social media με πρόθεση. Δείτε τι παίζει και στη συνέχεια βάλτε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης για την επόμενη ώρα. Όταν καταπολεμάτε την απόσπαση της προσοχής σας και κάνετε τα καθήκοντά σας, ανταμείψτε τον εαυτό σας με λίγο χρόνο χαλάρωσης.

Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο αναβλητικότητας
Είναι φυσικό να ξεφεύγετε από τη δουλειά, αλλά η απερίσκεπτη χρονοτριβή μειώνει την παραγωγικότητα. Σημειώστε πώς περνάτε κάθε λεπτό της ημέρας σας για να διαπιστώσετε πότε επέρχεται η αναβλητικότητα. Μην το αγνοείτε - σχεδιάστε το. Προσαρμόστε το πρόγραμμά σας όταν είστε πιο συγκεντρωμένοι (και όταν δεν είστε) προγραμματίζοντας τις περιόδους χάριτος για ελεύθερο χρόνο.

Πηγή: motto.time.com

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας