26/05/2017

16ο Εαρινό Φοιτητικό Συμπόσιο στο CITY College: Μία εκδήλωση από φοιτητές για φοιτητές

Προπτυχιακά

Με μεγάλη επιτυχία και πάνω από 160 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε και φέτος το Ετήσιο Εαρινό Φοιτητικό Συμπόσιο του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield στη Θεσσαλονίκη. Με θέμα ‘Create to Share, Share to Inspire’, το 16ο Εαρινό Φοιτητικό Συμπόσιο (16th Students’ Spring Symposium) έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του κολεγίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις 18 Μαΐου 2017.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάδοση της έρευνας πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις διαφόρων επιστημών αλλά και η εφαρμογή και η επίδρασή τους στην σύγχρονη κοινωνία. Φοιτητές διαφόρων ειδικοτήτων από το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield αλλά κι από άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία φιλοξένησε 14 φοιτητικές παρουσιάσεις με ερευνητικό έργο πάνω σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

Προσκεκλημένος ομιλητής της φετινής εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Νάουσας και απόφοιτος του CITY College, κ. Νίκος Κουτσογιάννης. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την βράβευση των καλύτερων παρουσιάσεων καθώς και με τον νικητή του Ανοιχτού Διαγωνισμού με θέμα το ‘Μεταναστευτικό Ζήτημα’.

Το Φοιτητικό Συμπόσιο δίνει κάθε χρόνο την πολύτιμη ευκαιρία στους φοιτητές που συμμετέχουν να αποκτήσουν την εμπειρία της παρουσίασης ερευνητικού έργου σε κοινό, καθώς επίσης και στους φοιτητές που το διοργανώνουν να αποκτήσουν την εμπειρία της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης από την αρχή ως το τέλος. Όπως κάθε χρόνο το Συμπόσιο διοργανώθηκε αποκλειστικά από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του CITY College.

Το συνέδριο - που είναι πλέον παράδοση-θεσμός του Κολεγίου - παρακολουθούν κάθε χρόνο φοιτητές από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, πράγμα που εξασφαλίζει πολυφωνία και διαφορετική προσέγγιση των διαφόρων θεμάτων κάνοντας την εκδήλωση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Δείτε φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης!

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.