31/03/2017

«Ένας κόσμος βιβλία» στο Πεδίον του Άρεως | 2,3 & 4 Απριλίου

Εκπαιδευτικά Νέα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η Περιφέρεια Αττικής και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 2,3 και 4 Απριλίου στο Πεδίον του Άρεως (κτίριο Οικονομίδη, προτεινόμενη είσοδος από οδό Ευελπίδων, στο ύψος του αρ. 35).

Όπως κάθε χρόνο, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει και φέτος Καμπάνια αφιερωμένη στα παιδικά βιβλία. Με έναυσμα πάντα την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου τονίζουμε και φέτος τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα που έχουν τα παιδικά βιβλία στη ζωή κάθε παιδιού.

Αυτή τη χρονιά η Καμπάνια μας έχει τίτλο «Ένας Κόσμος Βιβλία». Παρόλο που ζούμε σε έναν κόσμο αβεβαιότητας με την ξενοφοβία να κερδίζει έδαφος, η Καμπάνια μας επιμένει να εκπέμπει ένα μήνυμα αισιοδοξίας: το παιδικό βιβλίο μπορεί να μας ενώσει.

Η Καμπάνια μας για το 2017 απευθύνεται σε όλα τα παιδιά με στόχο:
– Να γνωρίσουν νέες ιστορίες
– Να συγκρίνουν ιστορίες από διαφορετικά σημεία του κόσμου, να δουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους
– Να τα φέρει σε επαφή με βιβλία που ασχολούνται με το θέμα των προσφύγων και να κατανοήσουν μέσα από αυτά τις συνθήκες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να ξεριζώνονται, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις τη ζωή σου από την άρχη σε μια άγνωστη και συχνά όχι και τόσο φιλόξενη νέα πατρίδα
– Να δώσει επικαιροποιημένα εργαλεία σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να προσεγγίσουν και να μιλήσουν στα παιδιά για το θέμα των προσφύγων
– Να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και γονείς με ιστορίες από άλλες κουλτούρες και γραμμένες σε άλλες γλώσσες
– Και φυσικά να προωθήσει τη φιλαναγνωσία

Στο πλαίσιο της Καμπάνιας το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα διοργανώσει εκδηλώσεις, workshops με συγγραφείς, καθώς και εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς. Επίσης θα εφαρμόσει και το πρόγραμμα της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης του με ειδικές δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια, που στόχο θα έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να εμβαθύνουν με ψυχαγωγικό τρόπο στο θέμα της Καμπάνιας. Επιπλέον στο πλαίσιο της Καμπάνιας θα παρουσιαστεί ξανά η Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Κολοβού «Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα & το παιχνίδι με τις μάσκες».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, την οποία πλαισιώνει η Καμπάνια μας, θα γιορταστεί με τη σύμπραξη κι άλλων πολιτιστικών φορέων, βιβλιοθηκών, μουσείων, ιδρυμάτων, εκδοτικών οίκων, βιβλιοπωλείων, σχολείων κλπ, οι οποίοι θα αναλάβουν αυτόνομες αλλά και συνεργατικές πρωτοβουλίες.

Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό. 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 

Προτεινόμενες σχολές

2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Διαβάστε επίσης
Εκπαιδευτικά Νέα