17/03/2017

Αν θέλεις να αλλάξεις το Μέλλον, γίνε Μηχανικός Λογισμικού

Καριέρα

Εν συντομία
- Η τεχνολογία λογισμικού έχει επιτρέψει την ανάπτυξη σχεδόν των πάντων – από σωτήρια ιατρικά εργαλεία μέχρι επιτεύγματα Τεχνητής Νοημοσύνης.

- Παρόλο που η ζωή ενός celebrity μπορεί να μοιάζει λαμπερή, θα μπορούσατε να καταλήξετε να βγάζετε περισσότερα χρήματα ως μηχανικός λογισμικού και με πιο βιώσιμο τρόπο.

Πολλοί άνθρωποι θέλουν μεγαλώνοντας να γίνουν επαγγελματίες αθλητές, από μικρά παιδιά μέχρι και κολλεγιόπαιδα. Οι επαγγελματίες αθλητές ζουν αυτό που λίγο πολύ αποκαλούμε "ονειρεμένη ζωή", κάνοντας αυτό που αγαπάνε πολύ και συγχρόνως κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα. Ωστόσο, αν πραγματικά επιθυμείτε μία επιτυχημένη καριέρα με πολύ καλές απολαβές και με προοπτική να αλλάξει το μέλλον, η ιστοσελίδα Paysa προτείνει να αφήσετε στην άκρη τα όνειρα περί αθλητικής καριέρας και να γίνετε Μηχανικός Λογισμικού.

Η Paysa δημοσίευσε ένα infographic με τίτλο “Becoming a Multimillionaire”, το οποίο περιγράφει τους λόγους για τους οποίους το επάγγελμα του software engineer αποτελεί ένα πιο σταθερό και βέβαιο μονοπάτι για να κερδίσει κανείς το πρώτο του εκατομμύριο.

Για τη διενέργεια συγκρίσεων, η Paysa έδειξε πως ο μέσος χρόνος της καριέρας των επαγγελματιών αθλητών είναι περίπου 3,5 με 4,8 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ένα αστέρι του NFL θα μπορούσε να κερδίσει περίπου $3,010,000, ενώ ένας σταρ του NBA περίπου $12,027,456 με ετήσιο εισόδημα που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα $2.5 εκατομμύρια.

Οι μηχανικοί λογισμικού παίζουν σε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Το μέλλον των επαγγελμάτων
Ο μέσος software engineer θα μπορούσε να κερδίσει $5,016,723 για μια καριέρα που μπορεί να διαρκέσει 40 χρόνια, με μέσο ετήσιο εισόδημα της τάξης των $125,418. Το να γίνετε software engineer είναι περισσότερο εφικτό από το να βρεθείτε να παίζετε για την αγαπημένη σας ομάδα. Σύμφωνα με την Paysa, οι σχολές μηχανικών έχουν 63% ποσοστό αποδοχής και από αυτές το 60% αναζητά ενεργά εργασία στον κλάδο. Το 97% αυτών των αποφοίτων καταλήγουν να έχουν σταθερές δουλειές.

Το επάγγελμα του μηχανικού μπορεί να γίνει το ίδιο ανταγωνιστικό με μία ποδοσφαιρική καριέρα. Αλλά, όσο ρισκάρουμε και επενδύουμε σε ένα μέλλον γεμάτο με συσκευές τεχνητής νοημοσύνης, αυτο-οδηγούμενα οχήματα και αυτοματισμό, οι μηχανικοί λογισμικού θα γίνονται ολοένα και πιο κρίσιμοι. Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν την πληροφορική, την επιστήμη της μηχανικής και των μαθηματικών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και δοκιμή του λογισμικού και των συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών που δίνουν ισχύ σε όλα τα τρέχοντα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Ως software engineer, θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε όλο το φάσμα των δεξιοτήτων σας όχι μόνο για να συνεχίζετε την τεχνολογική πρόοδο, αλλά για να αλλάξετε ριζικά τον κόσμο. Είναι τόσα πολλά, αυτά που βασίζονται στην τεχνολογία και είναι τόσα πολλά εκείνα που μπορούν να επιτευχθούν μέσω της καινοτομίας, που αν διαθέτετε το σωστό background, θα μπορέσετε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά. Δεν θα διαθέτετε απλώς τη σχετική προετοιμασία ως μηχανικοί λογισμικού, για να επηρεάσετε την κοινωνία, αλλά και τις οικονομικές πηγές για να το καταφέρετε.

Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να θέλετε να γίνετε επαγγελματίας αθλητής, αλλά δεν είναι για όλους αυτή η καριέρα. Οπότε, αν θέλετε να προετοιμαστείτε για ένα επάγγελμα που θα είναι όλο και πιο σχετικό για τα επόμενα χρόνια και επιπλέον μπορεί να σας κάνει εκατομμυριούχο, θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το να γίνετε software engineer.

Πηγή: Futurism

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων