01/03/2017

Athens Science Festival 2017: «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας»!

Εκπαιδευτικά Νέα

Με όπλο τη γνώση και την ανοιχτή πρόσβαση σε καινοτόμα εργαλεία μπορούμε πια να εφεύρουμε νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσουμε ευφάνταστες κατασκευές και να πάρουμε την επιστήμη στα χέρια μας, «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας»!

Με αυτό το σύνθημα οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας “Athens Science Festival 2017” προσκαλούν και προκαλούν από τις 29 Μαρτίου – 2 Απριλίου μικρούς και μεγάλους, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για μια βουτιά στην τεχνολογία του μέλλοντος: drones, internet of things, εικονική πραγματικότητα και αυτοκίνητα ρομπότ, μεταξύ πολλών άλλων. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες διαφορετικών εθνικοτήτων και τομέων ειδίκευσης, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές και πολλά εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

Το Athens Science Festival 2017 θα ανοίξει με την ομιλία του που φέρει τον τίτλο: LED it be: Από την Ινδία, για όλο τον κόσμο, με αγάπη, ο 28χρονος Govinda Upadhyay που ξεκίνησε από την Ινδία με όνειρό του να “φωτίσει” τον κόσμο. Μπορεί κάθε μαθητής, σε κάθε γωνιά του κόσμου, να διαβάζει κάτω από το φως μιας λάμπας LED που έχει κατασκευάσει ο ίδιος με απλά υλικά; Με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του «LED it be», o Upadhyay, ιδρυτής της κοινωνικής start-up επιχείρησης LEDSafari με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας, ανοίγει το φετινό Φεστιβάλ, και μας δείχνει το δρόμο, αλλά και τα εμπόδια που συναντά κάποιος από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την πραγματοποίησή της. Ο Upadhyay είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς στο χώρο της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και έχει επιλεχθεί το 2016 από το περιοδικό Forbes ως ένας από τους 30 κορυφαίους κοινωνικούς επιχειρηματίες της Ευρώπης κάτω των 30 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Athens Science Festival 2017 και στην Τεχνόπολη

Πηγή: Ημερησία

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας