24/2/2017

Εκδήλωση από το CITY College και τη ΧΑΝΘ ‘Συναίσθημα΄... αλλά και λογική’

Μεταπτυχιακά

Με ιδιαίτερη επιτυχία σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ψυχολογίας που διοργάνωσαν το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και η ΧΑΝΘ με θέμα 'Συναίσθημα… αλλά και λογική. Κατανόηση και ρύθμιση συναισθημάτων για μια ποιοτικότερη ζωή' την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 στην ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Δρ Ελισάβετ Χρυσοχόου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας και Υπεύθυνη Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Νευροψυχολογία στο Tμήμα Ψυχολογίας του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield. Στην ομιλία της η Δρ Χρυσοχόου κάνοντας μία σύντομη παρουσίαση των βασικών συναισθημάτων μίλησε για την σχέση των συναισθημάτων και της λογικής, την σημασία της κατανόησης των συναισθημάτων - των δικών μας και των συνανθρώπων μας - στην καθημερινή ζωή, την σχέση του νου και των συναισθημάτων καθώς και στρατηγικές συναισθηματικής αυτορρύθμισης για καλύτερη ποιότητα ζωής. Η ομιλήτρια τόνισε πόσο σημαντικό είναι να έρχεται ο καθένας σε επαφή πρώτα με τα δικά του συναισθήματα, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να τα διαχειριστεί και να ρυθμίσει την συμπεριφορά του για μία καλύτερη σχέση πρώτα με τον εαυτό του και στη συνέχεια με τους άλλους.

Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση και απηύθυνε ερωτήσεις στην Δρ. Χρυσοχόου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας και της κοινωνικής δράσης του CITY College και της ΧΑΝΘ.

* Η Δρ Ελισάβετ Χρυσοχόου είναι υπεύθυνη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Νευροψυχολογία στο CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield ΜΑ in Clinical Neuropsychology και MSc in Cognitive Neuropsychology.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.