30/01/2017

Ένα νέο, ανέκδοτο παραμύθι που είχε γράψει ο Mark Twain για τις κόρες του έρχεται στα βιβλιοπωλεία

Εκπαιδευτικά Νέα

Ο αγαπημένος σατιρικός συγγραφέας όλων μας, ο Samuel Clemens (γνωστός και ως Mark Twain), συνεχίζει να μας διασκεδάζει και να μας διαφωτίζει. Αργότερα μέσα στη χρονιά αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα μέχρι πρότινος άγνωστο παραμύθι του Twain, το οποίο είχε αρχικά δημιουργήσει αποκλειστικά για τις κόρες του, το μακρινό 1879.

Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House ανακοίνωσε πως «Παρότι ο Twain είχε πει αμέτρητα παραμύθια στις κόρες του, τα οποία και έφτιαχνε εκείνη τη στιγμή βάσει των όσων του ζητούσαν, οι συγκεκριμένες σημειώσεις είναι κατά πάσα πιθανότητα οι μόνες που συγκέντρωσε και έγραψε υπό τη μορφή ολοκληρωμένης ιστορίας».

Την ιστορία ανακάλυψε ο μελετητής του έργου του Twain, John Bird, ο οποίος έχει γράψει και το «Mark Twain and Metaphor».

Το παραμύθι δεν ασχολείται τόσο με τα ρεαλιστικά πολιτικά γεγονότα τα οποία περιέχονται συνήθως στα έργα του Twain που διαβάζαμε ως παιδιά, όπως τα «Adventures of Huckleberry Finn» και «The Adventures of Tom Sawyer». Αντιθέτως, φαίνεται πως ο Twain ασχολείται εδώ κυρίως με τα μαγικά στοιχεία των παιδικών βιβλίων και μύθων, δημιουργώντας ένα χαρακτήρα ο οποίος, αφού τρώει ένα μαγικό λουλούδι, αποκτά την ικανότητα να μιλά με τα ζώα.

Το βιβλίο θα έχει τον τίτλο «The Purloining of Prince Oleomargarine», θα αποτελείται από 16 σελίδες συνοδευόμενες από τις εικονογραφήσεις της Erin Stead και αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο (μπορείτε να το προ-παραγγείλετε από τώρα, από το Amazon).

Αν το εξώφυλλό του είναι αντιπροσωπευτικό της ιστορίας, το παραμύθι μάλλον θα θυμίζει κάτι από το «Big Fish» ή ακόμη και από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Φαν του Twain, ετοιμαστείτε!

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Διαβάστε επίσης