30/01/2017

Δημοσίευση εργασίας αποφοίτου του CITY College σε έγκριτο επιστημονικό περιοδικό του Emerald Insight (με impact factor)

Μεταπτυχιακά

Σημαντική διάκριση σημείωσε η επιστημονική εργασία του αποφοίτου του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield, κ. Κώστα Πολίτη, με θέμα ‘Μία έρευνα πάνω στην διαμόρφωση των προθέσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας των μεταπτυχιακών φοιτητών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (An investigation of social entrepreneurial intentions formation among South-East European postgraduate students’ ) η οποία ξεχώρισε και δημοσιεύθηκε από το έγκριτο επιστημονικό περιοδικό ‘Journal of Small Business and Enterprise Development’ (με impact factor) του Emerald Insight.

Συγγραφείς της παραπάνω εργασίας είναι επίσης ο Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής του CITY College, o Δρ. Αναστάσιος Διαμαντίδης κι ο Δρ. Λάμπρος Λαζούρας.

Ο κ. Πολίτης ανέφερε σχετικά: "Μέσα από την εμπειρία αυτής της δημοσίευσης, την οποία κατάφερα με την εποπτεία και καθοδήγηση των καθηγητών μου στο CITY College, είχα την ευκαιρία να μάθω πολλά σημαντικά πράγματα. Πρώτον έμαθα να δουλεύω πάνω σε ένα θέμα πέρα από τα όρια και της απαιτήσεις μιας απλής εργασίας, καθώς η εργασία που δημοσιεύθηκε χρειάστηκε πολλή περισσότερη δουλειά, ώστε να ανταποκρίνεται σε υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια. Επίσης, η αποφασιστικότητα κι ο ζήλος με τον οποίο εργάστηκα με βοήθησαν να αναπτύξω τις γνώσεις μου πάνω στο ενδιαφέρον θέμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και να τις χρησιμοποιήσω και στην επιχείρησή μου. Τέλος συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι το εκπαιδευτικό περιβάλλον. To CITY College μου έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξω τις δυνατότητές μου και να τις δω να καρποφορούν."

Ο κ. Κώστας Πολίτης ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Management στο CITY College στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield ενθαρρύνει κι υποστηρίζει τους φοιτητές του (πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) να συμμετέχουν σε ερευνητικές δραστηριότητες, ώστε να αποκτήσουν ερευνητική εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Έτσι, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία στην διαδικασία της ακαδημαϊκής έρευνας και μερικές φορές ακόμα και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τις εργασίες τους. Το CITY College διατηρεί μία ερευνητικά δραστήρια ακαδημαϊκή κοινότητα της οποίας απώτερος στόχος είναι η παραγωγή και η διάδοση της ποιοτικής έρευνας με αξιόλογα επιστημονικά συμπεράσματα.

Δείτε τα προγράμματα σπουδών που παρέχει το City College

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.