5/1/2017

Αυτό είναι το χειρότερο λάθος που μπορείτε να κάνετε σε ένα email, σύμφωνα με ανάλυση 250.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Καριέρα

Τα email αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης καθημερινότητας. Κάθε μέρα στέλνονται περίπου 200 δισεκατομμύρια από αυτά και όσοι εργάζονται σε γραφείο, λαμβάνουν και στέλνουν περίπου 120 ηλεκτρονικά μηνύματα την ημέρα.

Αν επιθυμείτε τα email που στέλνετε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν απάντηση, η ρεπόρτερ του Quartz, Sarah Kessler, έχει να σας δώσει μια συμβουλή: Αποφύγετε πάσει θυσία τα λάθη γραμματικής!

Η εταιρεία Boomerang, αφού ανέλυσε 250.000 email, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα και μόνο λάθος στο θέμα του email ήταν αρκετό για να μειώσει κατά 5% την πιθανότητα να ανοίξει ο παραλήπτης το μήνυμα. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό έπεφτε από το 34 στο 29%. Το χειρότερο όμως από όλα τα λάθη, φαίνεται ότι ήταν η χρήση μόνο κεφαλαίων γραμμάτων στο θέμα, η οποία είχε ως αποτέλεσμά να μειωθεί κατά 15% η πιθανότητα να ανοίξει ο παραλήπτης το μήνυμα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας; Τα περισσότερα λάθη στα email γίνονται τη Δευτέρα!

Πηγή: nymag.com

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας