21/12/2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ “Bio Gastronomy & Healthy Cooking”

ΙΕΚ

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας με θέμα: «Bio Gastronomy & Healthy Cooking», που διοργάνωσαν οι τομείς Μαγειρικής, Διαιτολογίας και Αγροτικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης του κοινού.

Η Hμερίδα διεξήχθη στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης εντός της ΔΕΘ, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς».

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, κ. Γιώργος Μαστροδημήτρης, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο υψηλό επίπεδο των σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και υπογράμμισε την ουσιαστική συνεργασία της Λέσχης με τον τομέα Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Την έναρξη της Ημερίδας κήρυξε ο Διευθυντής του τομέα Τουρισμού, κύριος Παναγιώτης Καραφουλίδης, ο οποίος ως συντονιστής της εκδήλωσης κάλεσε στο βήμα κατά σειρά τη διατροφολόγο – διαιτολόγο, κυρία Κατερίνα Τζιώτζη, τον ιδιοκτήτη της εταιρίας Green Family, κύριο Θεόδωρο Πανταλέων, τη chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κα Σοφία Γεωργακάκη και τον γεωπόνο, κύριο Χρήστο Λαγούδα, οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα της Ημερίδας ο καθένας από τη δική του σκοπιά.

Στην Ημερίδα συμμετείχε και η εταιρία Φάρμα Μήλιου με εισήγηση γύρω από την ανάπτυξη βιολογικών καλλιεργειών και την επιχειρηματικότητα, αλλά και ο φορέας πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Q-Cert, που αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις έγκρισης ενός προϊόντος.

Παράλληλα, στις κουζίνες που στήθηκαν στο χώρο, οι chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, κύριοι Αθανάσιος Κάλφας και Δημήτρης Πέτκος ετοίμασαν με τη βοήθεια σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ vegan συνταγές, με πρώτες ύλες από τα καταστήματα Ελληνικόν της Green Family και των ζυμών Alfa.

Την Ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων σπουδαστές τμημάτων επισιτισμού και διαιτητικής, επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, δημοσιογράφοι, καθώς και ευρύτερο κοινό που επιθυμούσε να ενημερωθεί γύρω από θέματα βιολογικών προϊόντων και διατροφής.

Δείτε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό: http://bit.ly/bio-gastronomy

Υπό την Αιγίδα: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Λέσχη Αρχιμαγείρων «Ολύμπιος Ζευς»
Υποστηρικτές: Ελληνικόν, Ζύμες Άλφα, Φάρμα Μήλιου - Φωτολίβους, Q-Cert
Χορηγοί Επικοινωνίας: Delta Radio, Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Μακεδονία, diatrofi.gr, Κοσμοράδιο, Plus Radio, More 103, Cityportal.gr, Semifind, Βεργίνα TV

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.