28/11/2016

Ακόμη και ο Executive της Alphabet δυσκολεύτηκε να απαντήσει σε ερώτηση συνεντεύξεων της Google

Καριέρα

Η Google είναι διαβόητη για τις πανδύσκολες και κάπως παράξενες ερωτήσεις που θέτει σε υποψήφιους στις συνεντεύξεις της μαζί τους. Όσοι, λοιπόν, έχουν δοκιμάσει να εργαστούν στην Google αλλά δεν τα κατάφεραν θα βρουν παρηγοριά στο γεγονός ότι και ο Eric Schmidt, εκτελεστικός Δ/ντης της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, παιδεύτηκε να καταφέρει να απαντήσει σε έναν γρίφο που υπάλληλοί του έχουν θέσει σε συνεντευξιαζόμενους υποψήφιους για δουλειά.

Ενώ ο κ. Schmidt παρέδιδε νωρίτερα αυτό το μήνα ομιλία σε ένα συνέδριο τεχνολογίας του ζητήθηκε να απαντήσει στην επίμαχη ερώτηση:

«Είστε ο καπετάνιος ενός πειρατικού πλοίου και βρίσκετε ένα σεντούκι με χρυσό. Το πλήρωμα καλείται να ψηφίσει στο πώς ο χρυσός θα μοιραστεί. Εάν λιγότεροι από τους μισούς από το πλήρωμα συμφωνήσουν μαζί σας, πεθαίνετε. Πώς λοιπόν προτείνετε να μοιραστεί το χρυσάφι ώστε να πάρετε ένα καλό μερίδιο αλλά και να συνεχίσετε να ζείτε;»

Ο Schmidt κόμπιασε στην αρχή ζητώντας να επαναλάβουν την ερώτηση και ρωτώντας εάν θα μπορούσε να ζητήσει διευκρινίσεις.

«Ας κάνουμε τα μαθηματικά.. εάν οι μισοί πεθάνουν.. όχι, όχι εάν εγώ πεθάνω.. Όχι, εάν δεν τους αρέσω, θα πεθάνω. Αυτή είναι πολύ κακή ερώτηση» είπε για την ερώτηση η οποία τίθεται σε συνεντεύξεις της εταιρείας του ώσπου κατάφερε να προσφέρει μία σχεδόν αξιοπρεπή απάντηση: «Θαρρώ πως εάν οι οι περισσότεροι από τους μισούς είναι χαρούμενοι θα επιβιώσω. Προτείνω να δώσουμε το 49% των πειρατών στις εταιρείες διαδικτύου και το 51% να το κρατήσουμε».

Ευτυχώς για τον Schmidt, η Google παράτησε χρόνια πριν τις ερωτήσεις - γρίφους καθώς συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν και τόσο καλοί στο να ανιχνεύουν τελικά σε τι είναι και σε τι δεν είναι καλός κάποιος. Μόλις το περασμένο έτος ο αντιπρόεδρος του HR στη Google, Laszlo Bock, δήλωσε στο qz.com ότι οι υπάλληλοι της Google είχαν ξοδέψει τόσα έτη βρίσκοντας γρίφους που ήταν τρομερά δύσκολο να απαλλαγούν από τη συνήθεια αυτή.

Πηγή: Hufiington Post

Προτεινόμενες σχολές

The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής