23/11/2016

Ο Stephen Hawking μόλις έδωσε στην ανθρωπότητα προθεσμία για να βρει άλλο πλανήτη

Εκπαιδευτικά Νέα

Σύμφωνα με τον Stephen Hawking, ακόμη και αν η ανθρωπότητα επιβιώσει της ανόδου της τεχνητής νοημοσύνης, των καταστροφών της κλιματικής αλλαγής και της απειλής της πυρηνικής τρομοκρατίας τον επόμενο αιώνα, αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι μπορούμε να συνεχίσουμε ελεύθερα να μένουμε στον πλανήτη Γη.

Κατά την ομιλία του στην Ένωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο διάσημος φυσικός είπε πως η ανθρωπότητα έχει στη διάθεσή της 1000 χρόνια για να βρει έναν άλλο πλανήτη για εποικισμό.

Επισήμανε πως η ανθρωπότητα θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο (έως και μαζικό αφανισμό), εάν συνεχίσει να παραμένει στη Γη.

"Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας" είπε ο Stephen Hawking, σύμφωνα με τη Daily Express. Και συνέχισε "Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσουμε άλλα 1000 χρόνια χωρίς να αποδράσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας".

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ομιλίας του, ο Hawking είπε στο κοινό πως το τέλος της Γης μπορεί να επιταχύνεται από το ανθρώπινο είδος, το οποίο συνεχίζει να καταξοδεύει τους πόρους του πλανήτη σε μη βιώσιμες τιμές.

"Αν και η πιθανότητα της καταστροφής του πλανήτη Γη, παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα κάθε χρόνο, όμως συσσωρεύεται και σχεδόν γίνεται βεβαιότητα για τα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια. Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουμε εξαπλωθεί στο διάστημα και σε άλλα αστέρια, έτσι ώστε μία καταστροφή για τη Γη να μη σημαίνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής."

Πηγή: The Washington Post

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας