14/10/2016

Αποκλειστική συμμέτοχη του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο παγκόσμιο συνέδριο των Αρχιμαγείρων

ΙΕΚ

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ήταν το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα που συμμετείχε ενεργά στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων – “Worldchefs Congress & Expo 2016” το οποίο διεξήχθη από τις 24 ως τις 27 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αποτέλεσε την κύρια βάση για την προετοιμασία των διαγωνιζόμενων Global Chefs, Global Young Chefs και Global Pastry Chefs.

Οι υπερσύγχρονες κουζίνες του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ αφού εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν από την παγκόσμια επιτροπή για τη λειτουργικότητα και τον άρτιο εξοπλισμό τους διατέθηκαν για την περίοδο προετοιμασίας του διαγωνιζόμενων.

Οι σπουδαστές Μαγειρικής & Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ έζησαν τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, ακολουθώντας τους όρους της επιτροπής. Βρέθηκαν στο πλευρό των διαγωνιζόμενων – κορυφαίων chef από όλο τον κόσμο - τόσο κατά τις ημέρες της προετοιμασίας, όσο και τις ημέρες του Διαγωνισμού, όπου συμμετείχαν στη μαγειρική, στο στήσιμο των πιάτων και στην οργάνωση του χώρου.

Οι σπουδαστές Μαγειρικής & Αρτοζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ άκουσαν εγκωμιαστικά σχόλια από τους κορυφαίους Chefs που απαρτίζουν το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Αρχιμαγείρων τόσο για τις επαγγελματικές δεξιότητες που έχουν αναπτύξει, όσο και για το ήθος και τη διάθεση συμμετοχής που επέδειξαν.

Είναι η πρώτη φορά στα 82 χρόνια της ιστορίας του, που το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων διεξήχθη σε μεσογειακή χώρα. Το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2018 στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης

Εκπαιδευτικά νέα, Υποτροφίες, νέα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, ΙΕΚ, αγορά εργασίας. Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα τελευταία νέα στο χώρο της εκπαίδευσης.