28/9/2016

Τι πραγματικά θέλουν να δουν οι recruiter σε ένα βιογραφικό

Καριέρα

Αρχικά, πρέπει να τους πείσετε να ανοίξουν το βιογραφικό σας. Ακόμη και το καλύτερο βιογραφικό στον κόσμο είναι άχρηστο, αν μένει αδιάβαστο στα εισερχόμενα ενός recruiter. Για να διασφαλίσετε ότι θα το διαβάσει, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια δυνατή συνοδευτική επιστολή, η οποία ωστόσο πρέπει να είναι μικρού μεγέθους.

Οι recruiter σκανάρουν το βιογραφικό σας για σχετικό περιεχόμενο
Όταν θα ανοίξει το βιογραφικό σας, θα του πάρει περίπου 6-10 δευτερόλεπτα για να το σκανάρει για skills και γνώση. Το αρχικό σκανάρισμα γίνεται για να διαπιστωθεί εάν σχετίζεστε αρκετά με τα προσόντα που απαιτούνται για τη θέση και έτσι να είναι σίγουρος ότι αξίζει να διαβάσει κανονικά το βιογραφικό σας. Οπότε δώστε έμφαση στις δεξιότητές σας, εκείνες ειδικά που έχουν τη μεγαλύτερη συνάφεια προς το ρόλο. Προσέξτε τη δομή, τη σύνταξη και κάντε τα ταλέντα σας προφανή.

Οι recruiter δίνουν βάση στον τωρινό σας ρόλο
Η τρέχουσα θέση σας ή η πιο πρόσφατη αποτελεί μακρά τον καλύτερο δείκτη του τι είστε ικανοί να κάνετε σε αυτή τη φάση της καριέρας σας. Θέλουν να ξέρουν πράγματα όπως:

  • Τη θέση σας στον οργανισμό
  • Το στόχο του ρόλου σας
  • Τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδράτε
  • Εργαλεία και λογισμικά που χρησιμοποιείτε
  • Παραγόμενο έργο
  • Στόχους και επιτυχίες

Οι recruiter ψάχνουν για αριθμούς
Τα στοιχεία και οι αριθμοί έχουν μεγάλη σημασία για να διαπιστώσουν αν αξίζετε, διότι εν μέρει αποκτούν μια εικόνα του τι έχετε πετύχει.

Προσθέστε στο βιογραφικό σας μετρήσιμα στοιχεία όπως για παράδειγμα:

  • 150 μονάδες πωλήσεων σε τρεις μήνες
  • Επίλυση του 95% παραπόνων σε 24 ώρες
  • Περικοπή δαπανών τμήματος κατά 15%

Οι recruiter φοβούνται εύκολα
Οι recruiter εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τους υπεύθυνους προσλήψεων και το να προωθήσουν σε αυτούς κακούς υποψηφίους μπορεί να καταστρέψει αυτές τις σχέσεις.Γι' αυτό είναι πολύ προσεκτικοί για το ποια βιογραφικά θα προτείνουν. Πράγματα όπως χρονικά κενά στην εργασία ή κακή εικόνα βιογραφικού είναι αρκετά για να αφήσουν έξω από τη λίστα ένα βιογραφικό. Μη δώσετε καμιά ευκαιρία να αμφιβάλουν για εσάς. Διασφαλίστε πως το βιογραφικό σας έχει εξαιρετικά επαγγελματική εμφάνιση.

Πηγή: undercoverrecruiter

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας