16/9/2016

3 είδη Σεμιναρίων που φέρνουν επιπλέον εισόδημα

του Σ. Κοσμετάτου
Αρθρογραφία

Αναζητάτε μια απασχόληση που θα σας αποφέρει επιπλέον χρήματα προκειμένου να συμπληρώνετε το μηνιαίο εισόδημά σας, χωρίς να χρειάζεται να λείπετε συνεχώς από το σπίτι; Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας, ξεκινώντας τη δική σας δουλειά, σήμερα!

Σας αρέσουν οι φωτογραφίες;
Ασχολείστε ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και ο υπολογιστής σας είναι γεμάτος με μαγευτικά τοπία, υπέροχα αστικά στιγμιότυπα ή και άλλες, δικές σας εικόνες που ανασυνθέτετε στο Photoshop; Η ζήτηση για πρωτότυπες φωτογραφίες στο Διαδίκτυο είναι πραγματικά μεγάλη, οπότε καλό θα ήταν να εξετάσετε πώς μπορείτε να βγάλετε χρήματα από αυτές που ήδη έχετε στο αρχείο σας ή από εκείνες που εμπνέεστε να αποτυπώσετε στο άμεσο μέλλον. Υπάρχουν ιστοσελίδες - τράπεζες εικόνων, όπως είναι ο ιστότοπος Shutterstock, μέσω των οποίων φωτογραφίες επαγγελματιών, αλλά και ερασιτεχνών, διατίθενται προς πώληση σε περιοδικά, sites και διαφημιστικά γραφεία, αποδίδοντας στον δημιουργό ένα προσυμφωνημένο ποσοστό. Με ένα σεμινάριο φωτογραφίας ή Photoshop θα βελτιώσετε πολύ τις φωτογραφίες με αποτέλεσμα να πωλούνται σε μεγαλύτερες τιμές.

Το «έχετε» με τη γραφή και το Marketing;
Είτε πρόκειται για δακτυλογραφήσεις, είτε για τη σύνταξη πρωτότυπων κειμένων, αν έχετε ταλέντο στο γράψιμο, μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να κερδίσετε επιπλέον χρήματα από το σπίτι σας. Στο Διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες αγγελίες που ζητούν δακτυλογράφους για διάφορα είδη εργασιών -εάν δε, γνωρίζετε καλά μια ξένη γλώσσα, οι πιθανότητες να σας ανατεθεί μια δακτυλογράφηση - μετάφραση πολλαπλασιάζονται. Ακόμη, καλό θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μερικά σεμιναρια marketing με στόχο να αναλάβετε την προώθηση προσώπων και καταστημάτων στο Διαδίκτυο και τα social media. Και πάλι το ταλέντο σας στη γραφή είναι αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε!

Φτιάχνετε χειροποίητα αξεσουάρ;
Αν τα χέρια σας «πιάνουν» και ασχολείστε με την δημιουργία χειροποίητων αξεσουάρ, όπως κοσμημάτων και τσαντών, τότε έχετε όλα τα εφόδια για να βγάλετε χρήματα από το χόμπι σας! Οι δημιουργίες σας δύνανται να διατεθούν προς πώληση μέσω ενός e-shop που μπορείτε εύκολα να κατασκευάσετε μόνοι σας στο Διαδίκτυο. Ή ακόμη πιο εύκολα, επιλέξτε να «ανεβάσετε» φωτογραφίες από τα χειροποίητα προϊόντα σας σε δημοφιλή e-shops και online δημοπρατήρια, όπως το Etsy και το Ricardo. Υπάρχουν σεμινάρια κατασκευής κοσμήματος που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε νέες τεχνικές. Αν τώρα συνδυάσετε τα συγκεκριμένα σεμινάρια με σεμινάρια digital marketing, θα μπορέσετε να προωθήσετε τα κοσμήματα σε αγορές του εξωτερικού ή της Ελλάδας μέσω Facebook, Instagram ή να κατασκευάσετε ένα eshop και να το προωθήσετε μέσω Google Adwords.

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας