01/09/2016

Τι προσφέρει το Life Coaching Στους Πελάτες;

της Β. Κάουλα
Αρθρογραφία

To Life Coaching έχει ως βάση το να κάνει τον πελάτη πιο ευτυχισμένο, βοηθώντας τον να αλλάξει ό,τι τον στενοχωρεί.

Η διάρκεια και η διαδικασία συμφωνούνται από κοινού με τον πελάτη στην αρχή της σχέσης. Μερικοί πελάτες επιλέγουν να έχουν εβδομαδιαίες συνεδρίες 50 λεπτών, που είναι και το πιο σύνηθες, άλλοι τηλεφωνική επικοινωνία σε εβδομαδιαία βάση και μία συνεδρία το μήνα, άλλοι κάνουν μια συνεδρία, άλλοι συνεδρίες για ένα ή δύο μήνες και άλλοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά με πιο αραιές συναντήσεις όσο περνάει ο καιρός και έχουν πιο ξεκάθαρους τους στόχους τους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο coach δουλεύει με τον πελάτη ώστε ο τελευταίος να μπορέσει για τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει να διαμορφώσει ένα πλάνο επίλυσής τους ή να επιλέξει στόχους και να ετοιμάσει σχέδιο που θα τον βοηθήσει να προσπαθήσει να τους επιτύχει και θα διατηρήσει τη συγκέντρωσή του και τα κίνητρά του σταθερά.

Η εκπαίδευση του coach τον βοηθάει να εντοπίζει γρήγορα τα θέματα-κλειδιά, πάνω στα οποία πρέπει να επικεντρώσουν την προσπάθειά τους με τον πελάτη, να βρουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον πελάτη να ξεμπλοκάρει και να απελευθερωθεί από κωλύματα ώστε να μπορέσει να έχει την επιθυμητή πρόοδο. Ο πελάτης πρέπει να νιώθει ότι έχει συνεχώς τον έλεγχο. Ο coach πρέπει να αναζητήσει και να εντοπίσει τι ενδιαφέρει περισσότερο τον πελάτη, αξιοποιώντας τις επαγγελματικές δεξιότητες και το προσωπικό πάθος του πελάτη προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Κάποιος πελάτης μπορεί να θέλει να γράψει βιβλίο, κάποιος άλλος να βρει καλύτερη δουλειά ή να τα πάει καλύτερη στη δουλειά που ήδη έχει, να βρει ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο του, να ανησυχεί λιγότερο, να είναι πιο ευτυχισμένος, να κερδίζει περισσότερα χρήματα, να πάρει προαγωγή, να σταματήσει να έχει οικονομικές ανησυχίες, να αποκτήσει μια πιο υγιή σχέση, να βρει καινούργια σχέση, να γυμνάσει το σώμα του, να κόψει κακές συνήθειες, να αποκτήσει πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να κάνει νέους φίλους και να έχει πιο πλούσια κοινωνική ζωή, να ξεκινήσει νέα χόμπι, να αλλάξει σπίτι, να ανακαινίσει το σπίτι του κλπ. Η λίστα με παραδείγματα εφαρμογής του coaching είναι ατελείωτη. Όταν ο πελάτης εστιάσει σε κάτι συγκεκριμένο τότε μπορεί να ξεκινήσει η πραγματική δουλειά της κατάστρωσης σχεδίου για να επιτύχει τους στόχους του.

Η διάρκεια του life coaching συνήθως δεν είναι λιγότερο από 4 συνεδρίες, αλλά συνήθως η πραγματική πρόοδος συντελείται από την έκτη συνεδρία και μετά. Δεν υπάρχει μέγιστος προτεινόμενος χρόνος και πολλές σχέσεις διαρκούν χρόνια.

Life & Business Coach, Σύμβουλος Σχέσεων-Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εισηγήτρια Σεμιναρίων Συμβουλευτικής και Life & Business Coaching

Προτεινόμενες σχολές

Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων