29/07/2016

Ευρώπη 2016: Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες χώρες για να ζει κανείς;

Καριέρα

Δεν μπορείς να βρεις εύκολα όλα τα καλά σε μία χώρα και είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι η χώρα που έχει το υψηλότερο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν είναι και η τέλεια για να ζει κάποιος. Έτσι το Boston Consulting Group ανέπτυξε έναν καλύτερο τρόπο για να μετριέται η «βιώσιμη ευημερία» μιας χώρας. Η μέθοδος βασίζεται σε 44 διαφορετικούς δείκτες, και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι μόνος ένας από αυτούς.

Για παράδειγμα άλλοι δείκτες το ποσοστό ανεργίας, ο πληθωρισμός, η διάδοση ασθενειών, το προσδόκιμο ζωής, η ποιότητα και η προσβασιμότητα στην εκπαίδευση, η ποιότητα των υποδομών, η κατάσταση του περιβάλλοντος, ο έλεγχος της διαφθοράς, η ελευθερία του Τύπου και πολλά άλλα.

Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες και όπως φαίνεται και στον χάρτη που δημιούργησε με βάση τα δεδομένα το jakubmarian η χώρα που έπιασε άριστα 100 είναι η Νορβηγία ενώ πολύ υψηλές βαθμολογίες πετυχαίνουν και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες, αυτές της Κεντρικής Ευρώπης και οι Κάτω Χώρες.

Αντίθετα οι χαμηλότερες βαθμολογίες συναντούνται στην Ανατολική Ευρώπη και στην βαλκανική χερσόνησο. Τα γειτονικά Σκόπια είναι αυτά που καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στην Ευρώπη με βαθμολογία 42,9 ενώ η Αλβανία είναι ακριβώς στην «βάση». Η Ελλάδα αντίστοιχα έχει την χαμηλότερη βαθμολογία στην Ευρωζώνη συγκεντρώνοντας 62,6 βαθμούς.

Για να έχουμε και την μεγαλύτερη εικόνα οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 83,7 βαθμούς, η Ιαπωνία 81,3, η Βραζιλία 49,3, η Κίνα 46,5 και η Ινδία 32,6....

Πηγή: news247.gr

Προτεινόμενες σχολές

Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής