13/07/2016

Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για το 2016

Εκπαιδευτικά Νέα

Παγκόσμια ιδρύματα που δεκάδες χιλιάδες φοιτητές επιθυμούν να διαβούν το κατώφλι τους.

Για ακόμη μια χρονιά το Κέντρο Παγκόσμιας Κατάταξης των Πανεπιστημίων (CWUR) δημοσίευσε την ετήσια λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Σημειώνεται ότι η λίστα προέκυψε με βάση την ποιότητα της εκπαίδευσης, την απασχόληση των απόφοιτων και την επιρροή τους από τα πανεπιστήμια.

10. YALE UNIVERSITY
Eίναι το τρίτο αρχαιότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ και ιδρύθηκε το 1701. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετίζονται με την ιατρική, τις φυσικές επιστήμες, την υγεία, τη μουσική, το μάνατζινγκ κα. Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο φοίτησαν πέντε Αμερικανοί πρόεδροι, μεταξύ των οποίων ο Τζορτζ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον.

9. PRINCETON UNIVERSITY
Το Princeton ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο που κατάργησε τα φοιτητικά δάνεια αντικαθιστώντας τα με υποτροφίες, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν οι πιο αδύναμοι φοιτητές.

8. UNIVERSITY OF CHICAGO
Ένα από τα ιδρύματα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Βρίσκεται στο Ιλινόις και ιδρύθηκε το 1890. Εκτός από τα αξιόλογα προγράμματα σπουδών, το πανεπιστήμιο είναι επίσης γνωστό για τις αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας που προσφέρει στους φοιτητές του.

7. UNIVERSITY OF CALIFORNIA
To University of California είναι δημόσιο ερευνητικό πανεπιστήμιο στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε το 1868 και είναι το έβδομο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου και το πρώτο καλύτερο δημόσιο ίδρυμα παγκοσμίως.

6. COLUMBIA UNIVERSITY
To Columbia University είναι ένα ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο και ένα από τα καλύτερα της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1754, ενώ κορυφαίες προσωπικότητες πέρασαν το κατώφλι του ιδρύματος δίνοντάς του παραπάνω κύρος. Ένας από τους πιο σημαντικούς απόφοιτους του πανεπιστημίου είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

5. UNIVERSITY OF OXFORD
Είναι το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου και βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία. Ιδρύθηκε το 1906 και τα εκπαιδευτικά του προγράμματα σχετίζονται με τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τη φιλοσοφία κα. Το πανεπιστήμιο ανέλαβε τη μόρφωση σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως των Στιβ Χόκινγκ, Άνταμ Σμιθ, Σάμουελ Τζόνσον και πολλών μεταπολεμικών πρωθυπουργών.

4. UNIVERSITY OF CAMBRIDGE
Είναι το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο της Βρετανίας και ιδρύθηκε το 1209 από μια ομάδα λογίων. To ίδρυμα διαθέτει δεκάδες αξιόλογα προγράμματα, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των επιστημών και της τέχνης.

3. MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY (MIT)
To καλύτερο ίδρυμα στην τεχνολογική έρευνα, μέσα από το οποίο εφευρέθηκε η μνήμη RAM, το ραντάρ, το αδρανειακό σύστημα πλοήγησης καθώς και άλλες σημαντικές τεχνολογικές ανακαλύψεις. Το ΜΙΤ ιδρύθηκε το 1861 και βρίσκεται στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

2. STANFORD UNIVERSITY
Mε στρατηγική θέση στην καρδιά της Silicon Valley της Καλιφόρνια, το πανεπιστήμιο του Στανφορντ αποτελεί την πρώτη επιλογή για δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους επιστήμονες. Απόφοιτοί του έχουν ιδρύσει κορυφαίες εταιρείες όπως οι Google, Hewlett-Packard, Yahoo, Cisco, Nvidia, Nike, Gap καθώς και άλλους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

1. HARVARD UNIVERSITY
Eίναι το αρχαιότερο και το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1636 και μέχρι σήμερα έχουν φοιτήσει σε αυτό περίπου 150 νομπελίστες και οκτώ Αμερικανοί πρόεδροι, μεταξύ των οποίων ο Τζ. Κέννεντι και ο Τζ. Μπους. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα εγκατέλειψε ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προκειμένου για να δημιουργήσουν τη δική τους εταιρεία.

Πηγή: Fortune Greece

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας