7/7/2016

Ο Jack Dorsey του Twitter αναζητά αυτά τα δύο πράγματα όταν προσλαμβάνει

Καριέρα

Ως CEO τόσο του Twitter όσο και του Square, ο Jack Dorsey χρειάζεται καλούς ανθρώπους. Είναι πολυάσχολος. Είναι διευθύνων σύμβουλος σε δύο εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, Twitter TWTR 0.35% και Square SQ 0.67%. Και οι δύο έχουν την έδρα τους στο San Francisco.

Στο Twitter - εταιρεία κοινωνικών μέσω μαζικής ενημέρωσης - προσπαθεί να αναβιώσει την τύχη της εταιρείας με την επιδίωξη περισσότερων χρηστών και ευρύτερης συμμετοχής.

Στη Square, προσπαθεί να διατηρήσει την ταχύτητα της εταιρείας, καθώς γίνεται ο πάροχος πληρωμών για πολλές επιχειρήσεις.

Οπότε μπορούμε να πούμε πως χρειάζεται λίγη βοήθεια. Ένα καλό σύστημα υποστήριξης. Μια πολύ δυνατή ομάδα να εμπιστεύεται όταν ο ίδιος είναι πολύ απασχολημένος για να λάβει αποφάσεις.

Στο συνέδριο Code Conference στο Rancho Palos Verdes, Calif., ο Dorsey μοιράστηκε τις δύο αρετές που μετρά σε έναν υποψήφιο για δουλειά.

Πρωτίστως, αυτό που επιθυμεί να δει είναι "τη φωτιά μέσα τους". "Θέλω να δω πάθος. Διότι αυτό είναι κάτι που δεν διδάσκεται."

Δεύτερον, θέλει να δει την υπεροχή σε διαφορετικά υπόβαθρα: "Είναι αυτός κάποιος από τον οποίο θα μάθω; Που είναι καλύτερος από εμένα; Που θα μου διδάξει κάτι καινούριο και πώς να διοικήσω καλύτερα την εταιρεία;"

Με ταλαντούχες ομάδες και στις δύο εταιρείες, ο Dorsey είναι σίγουρος πως μπορεί να συνεχίσει να την ισορροπημένη δράση του στη λειτουργία δύο επιφανών (πρώην startup) εταιρειών.

"Θέλω να διασφαλίσω πως χτίζουμε μια εταιρεία όπου εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους να παίρνουν οι ίδιοι αποφάσεις."

Πηγή: Fortune

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας