06/06/2016

Οι προβλέψεις των μεγιστάνων της τεχνολογίας για την τεχνητή νοημοσύνη

Εκπαιδευτικά Νέα

Σε μια σειρά από προβλέψεις σχετικά με το μέλλον της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης προέβησαν μεγάλα ονόματα του χώρου στο πλαίσιο συνδιάσκεψης του Recode.

Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla Motors και της SpaceX, εκτίμησε πως η τεχνητή νοημοσύνη και το machine learning θα φέρουν υπολογιστές τόσο εξελιγμένους που οι άνθρωποι θα χρειάζονται ειδικά νευρικά εμφυτεύματα (neural laces) στους εγκεφάλους τους για να αλληλεπιδράσουν μαζί τους και να μπορούν να «συμβαδίσουν» γενικότερα. Σημειώνεται πως ο τομέας του AI analytics αναμένεται να αγγίξει αξία 70 δισ. δολαρίων το 2020, τη στιγμή που το 2013 ήταν στα 8,2 δισ., σύμφωνα με αναφορά της Bank of America που επικαλείται έρευνα της IDC.

Ήδη η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται σε συστήματα web search, λειτουργίες που έχουν να κάνουν με προτάσεις αγορών και προγράμματα ασφαλείας και χρηματιστηριακών συναλλαγών. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να «κατακτήσει» σύντομα και τα αυτόνομα οχήματα και τα οικιακά ρομπότ.

Ο Σούνταρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Google, εκτιμά ότι υπάρχει μια «τεράστια ευκαιρία» στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ). Η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή μέσα από «βαθιά νευρικά δίκτυα» σε λογισμικό αναγνώρισης φωνής πριν από τρία με τέσσερα χρόνια και είναι μπροστά σε σχέση με ανταγωνιστές όπως η Amazon, η Apple και η Microsoft στο machine learning, υποστήριξε- αν και παραδέχτηκε ότι η έρευνα πάνω σε προγράμματα που αυτοδιδάσκονται είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο επίπεδο.

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon προέβλεψε πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην κοινωνία μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. «Είναι ακόμα νωρίς, αλλά νομίζω ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας χρυσής εποχής» είπε χαρακτηριστικά. Η Amazon εργάζεται πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια και τώρα έχει 1.000 άτομα να δουλεύουν πάνω στην Alexa, το voice-based «έξυπνο» λογισμικό – βοηθό της εταιρείας.

H Τζίνι Ρόμετι, διευθύνουσα σύμβουλος της IBM, δήλωσε ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε ένα «γνωστικό σύστημα» από το 2005, όταν είχε αρχίσει η ανάπτυξη του υπερυπολογιστή Watson. «Θα έλεγα ότι σε πέντε χρόνια δεν υπάρχει αμφιβολία πως η “γνωστική” ΑΙ θα επηρεάζει κάθε απόφαση που λαμβάνεται», από το σύστημα υγείας μέχρι την εκπαίδευση και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εκτίμησε.

Πηγή: naftemporiki

Προτεινόμενες σχολές

Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Σεμινάρια & Diplomas
Αθήνα & E-Learning

Κορυφαία επιλογή εκπαίδευσης
επιχειρήσεων και ιδιωτών
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Διαβάστε επίσης