20/5/2016

Recruiter που έχει εξετάσει πάνω από 40,000 βιογραφικά λέει πως αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος

Καριέρα

Η Tina Nicolai έχει διαβάσει πολλά βιογραφικά στη ζωή της - τόσο ως επαγγελματίας recruiter όσο και ως career expert. "Θα έλεγα ότι έχω δει περίπου 40,000 βιογραφικά ", λέει στο Business Insider.

Η ίδια εξηγεί πως όταν ξεκίνησε να εργάζεται ως recruiter για τη Walt Disney World, στα τέλη της δεκαετίας του 90, αντιλήφθηκε πως οι περισσότεροι υποψήφιοι υπέβαλαν ελαττωματικά βιογραφικά.

"Κατάλαβα πως οι άνθρωποι δεν γνώριζαν πώς να πουλήσουν τον εαυτό τους ή τα επιτεύγματά του. Και έτσι ήξερα πως υπήρχε μια αγορά για να επιμορφωθούν οι υποψήφιοι σε όλα τα επίπεδα και για όλες τις βιομηχανίες."

Το 2010 ίδρυσε τη Résumé Writers' Ink. Εξηγεί πως το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι σήμερα είναι ότι δεν προσαρμόζουν το résumé τους για τη θέση στην οποία κάνουν αίτηση - απλώς στέλνουν το ίδιο γενικό έγγραφο σε κάθε εταιρεία που τους ενδιαφέρει.

"Αυτό σημαίνει πως στέλνουν ένα résumé με άσχετες συχνά πληροφορίες, οι οποίες είναι κατά πλειοψηφία πολύ γενικές για να τις χρησιμοποιήσει ο υπεύθυνος προσλήψεων ώστε να αποφασίσει αν θα έκανε ο υποψήφιος," εξηγεί η Nicolai.

Όταν δεν προσαρμόζετε το résumé σας για τη θέση στην οποία κάνετε αίτηση, ο υπεύθυνος προσλήψεων μπορεί να θεωρήσει πως δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τη συγκεκριμένη θέση ή καριέρα. "Στέλνετε επίσης το μήνυμα πως δεν είστε καλά διαβασμένοι και δεν εκτιμάτε ιδιαίτερα τα προσωπικά σας κατορθώματα."

"Δεν είναι στο χέρι του υπεύθυνου προσλήψεων να διαπιστώσει όσα έχει επιτύχει ο εκάστοτε υποψήφιος," εξηγεί. "Αλλά είναι στο χέρι του υποψήφιου να τα δείξει ή να τα αποδείξει δημιουργώντας ένα résumé που θα δίνει έμφαση στα skills και τα επιτεύγματα που σχετίζονται περισσότερο ή θα είναι πιο χρήσιμα στη θέση για την οποία αιτούνται."

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας