19/5/2016

Πολυσυνέδριο Money Show στη Θεσσαλονίκη: 100 εκδηλώσεις σε τρεις μέρες!

Καριέρα

HYATT REGENCY Thessaloniki
20 - 22 Μαΐου 2016

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το φετινό πολυσυνέδριο “Money Show” (20-22/5), στο οποίο δίνουν “παρών” το σύνολο σχεδόν των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, αρκετών μελών του υπουργικού συμβουλίου και της επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ όπως τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου, στη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 εκδηλώσεις στο Hyatt Regency Casino της Θεσσαλονίκης.

Η θεματολογία του πολυσυνεδρίου καλύπτει από τη βιομηχανία, την ενέργεια, τον αστικό τουρισμό και την τέχνη, μέχρι τις εξαγωγές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον αγροδιατροφικό τομέα, όπως και άλλα μεγάλα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, που είναι το λιμάνι και το μετρό της πόλης. «Θεωρώ ότι έχουμε τις συμμετοχές και τους ανθρώπους να αναλύσουμε τα πάντα για τη Θεσσαλονίκη και την οικονομική της προοπτική και σίγουρα όλα τα σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη της πόλης, που τροφοδοτεί και την ευρύτερη περιοχή», επισήμανε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, Χρήστος Σαραντόπουλος. Γνωστοποίησε ότι φέτος για πρώτη φορά το λογότυπο του πολυσυνεδρίου στη Θεσσαλονίκη είναι αντί για το κεφάλι της Αθηνάς, αυτό του Μέγα Αλέξανδρου.

Μεταξύ άλλων τόνισε, “προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή, να ενώσουμε τους φορείς της πόλης και τις επιχειρήσεις” και πρόσθεσε ότι φέτος οι εργασίες του πολυσυνεδρίου συμπίπτουν με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, ένα ορόσημο που όλοι πιστεύουν ότι θα συμβάλλει στην αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία.

Ως μεγαλύτερη προσφορά των Money Show τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κ. Σαραντόπουλος ανέφερε τα εξής δύο πεδία: τη συστηματική προσέγγιση και ανάδειξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα στο πεδίο της ανάπτυξης και την προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικότητας, μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Εκδηλώσεις στη διάρκεια των εργασιών του Money Show διοργανώνουν -μεταξύ άλλων- επτά από τα διμερή επιμελητήρια, που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, οι Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και αυτός των Εξαγωγέων Β.Ελλάδος, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Αττικό Μετρό, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένος της πόλης, η ΔΕΘ – Helexpo. Επίσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αντιπροσωπεία του συλλογικού οργάνου των Ιταλών Βιομηχάνων.

Περισσότερες πληροφορίες: Money Show

Πηγή: Typosthes

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας