15/04/2016

Είστε άνθρωπος του μυαλού ή της καρδιάς; Δείτε το video!

Εκπαιδευτικά Νέα

Φανταστείτε να συναντήσετε έναν ξένο και να έχετε την ευκαιρία να μάθετε τι άνθρωπος είναι μέσα από μία μόνο ερώτηση. Ποια θα ήταν αυτή; Η επιστήμη απαντάει: μια πολύ απλή ερώτηση «Πού βρίσκεται ο “εαυτός” σου, στο μυαλό σου ή στην καρδιά σου;».

Σύμφωνα με χρόνια επιστημονικών ερευνών σε αυτό το πεδίο, ο τρόπος που θα απαντήσει κάποιος, ρίχνει φως σε πολλές πλευρές της ζωής και της προσωπικότητάς του, όπως οι πολιτικές του πεποιθήσεις, οι φιλανθρωπίες στις οποίες δίνει χρήματα, ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει σε ηθικά διλήμματα, οι ακαδημαϊκές του επιδόσεις αλλά και το πόσο ανεξάρτητος ή συλλογικός τύπος είναι.

Στην καθημερινότητα συχνά αναφερόμαστε μεταφορικά στην καρδιά και στο μυαλό με εκφράσεις όπως «ακολούθησε την καρδιά σου» ή «χρησιμοποίησε το μυαλό σου», υπονοώντας ότι η καρδιά είναι το κέντρο των συναισθημάτων και το μυαλό το κέντρο της λογικής, αλλά απ’ ότι φαίνεται κάτι τέτοιο υποστηρίζεται και επιστημονικά και σχετίζεται με το σε ποια κατηγορία εντάσσει κάποιος τον εαυτό του.

Μάλιστα, επιστήμονες όπως ο Galinksy και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι «Η αντίληψη κάποιου για το πού βρίσκεται η έννοια του εαυτού του, στην καρδιά ή στο μυαλό του, είναι ένα κρίσιμο και καθοριστικό στοιχείο, παρόμοιο με το προφίλ της προσωπικότητάς του».

Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε ανοίγει ένα πολύ ευρύ πεδίο για έρευνα. Το πού τοποθετεί κάποιος τον εαυτό του μπορεί να επηρεάζει την κλίση του προς κάποια επαγγέλματα, ή μπορεί να καθορίζει το είδος marketing που τον επηρεάζει (συναισθηματικές vs πρακτικές διαφημίσεις), ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύει τους άλλους ανθρώπους.

 Δείτε το video και μάθετε περισσότερα για το τι αποκαλύπτει αυτή η ερώτηση για τον εαυτό σας αλλά και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να πάρετε μια καλή ιδέα για την προσωπικότητα ενός καινούργιου φίλου.

Πηγή: nymag.com

 

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας