15/04/2016

8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Νόησις | Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Εκπαιδευτικά Νέα

Τέσσερα επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που διεξάγεται από τις 19 έως και τις 21 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις».

Αναλυτικά :
• Ημέρα Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 14.00 - 15.00 με θέμα "3D Printing". Εισηγητής κ. Αντώνης Τσαρσιώτης, επικεφαλής της createNpaste.
• Ημέρα Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 12.00 - 13.00 με θέμα "Internet of Things in Education with Raspberry PI". Εισηγητής κ. Κώστας Σταυρίδης, καθηγητής Πληροφορικής στο ΓΕΛ Σοχού.
• Ημέρα Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 14.00 - 15.00 workshop με θέμα " Google cardboard and the Pioneer Expeditions program". Εισηγητής κ. Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής της Google Developers Group of Thessaloniki.
• Ημέρα Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 14.00 - 15.00 workshop με θέμα "Android Study Jams | for beginners". Εισηγητής κ. Παναγιώτης Τζίνης, ιδρυτής της Google Developers Group of Thessaloniki.

Συνολικά 3.197 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 443 εκπαιδευτικοί από 172 σχολεία επτά νομών της Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχουν στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας «Νόησις». Για πρώτη φορά φέτος, πιλοτικά, φιλοξενούνται και σχολεία από περιοχές εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας (Θάσος, Μυτιλήνη, Κομοτηνή).

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο του Συνεδρίου, οργανώνονται θεματικές εκθέσεις:
- Η Παιχνιδοχώρα (Gameland) στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζονται λογισμικά παιχνιδιών που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές και
-- Η Ρομποχώρα (Roboland) που περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών.

Στο Συνέδριο έχουν κατατεθεί συνολικά 262 εργασίες, οι 122 από τις οποίες προέρχονται από μαθητές δημοτικών σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες των μαθητών αποκαλύπτουν τη δυναμική του ελληνικού σχολείου, το μεράκι των δασκάλων, τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Σκοπός άλλωστε του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής είναι η ενασχόληση των μαθητών και μαθητριών με μια εργασία επιστημονικών απαιτήσεων, η συμμετοχή τους σε ένα συνέδριο υψηλών προδιαγραφών, η ενίσχυση των προσπαθειών ομαδοσυνεργατικής και διαθεματικής προσέγγισης στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων , όπως επίσης, και η βιωματική εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.

Οι εργασίες του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου» .

Το σποτ του Συνεδρίου

 

Περισσότερες πληροφορίες: 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Προτεινόμενες σχολές

Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης
Επαγγελματική κατάρτιση
με εμπειρία 37 χρόνων
ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πειραιώς
E-learning Χρημ/κη
Διοικητική & Διοίκηση Έργων
2500 σεμινάρια με περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες
Επεκτείνουμε τη Γνώση
Συμβάλλουμε στην επιτυχία
The Future is Yours.
Αναγνωρισμένα Bachelor's
και Master's
Σεμινάρια Λογιστικής - Φοροτεχνικών στην πράξη
Εκπαιδευτικό Κέντρο - Αθήνα
Το μέλλον της Λογιστικής
Πιστοποιημένα εκπαιδευτικά
προγράμματα από την RTI

Σεμινάρια Α' Βοηθειών
σε Ελλάδα και Κύπρο
Σεμινάρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
Ηράκλειο και Κύπρο

Έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από
30.000 ανώτερα στελέχη!
Διαβάστε επίσης