07/01/2016

Η προσπάθεια και ο χρόνος να τελειοποιήσετε το βιογραφικό σας ίσως σας κοστίσει τη θέση εργασίας

Καριέρα

Μια νέα αρχή για το 2016 μπορεί να περιλαμβάνει μια νέα δουλειά – ή μια νέα καριέρα – και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσετε την αναζήτησή σας.

Σύμφωνα με τη Vicky Salemi, ειδική σύμβουλο καριέρας στο Monster Worldwide, η 6η Ιανουαρίου υπήρξε η μέρα με τη μεγαλύτερη αναζήτηση εργασίας στο Monster τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ίδια υποστηρίζει πως η αρχή του χρόνου είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσει κανείς αναζήτηση εργασίας, γιατί οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερα και πιο ξεκάθαρα κίνητρα σχετικά με το τι θέλουν να επιτύχουν μέσα στο χρόνο.

Ωστόσο, αν υποφέρετε από αυτό που η Salemi αποκαλεί «το σύνδρομο του τελειομανή», πιθανότατα να είστε από εκείνους τους ανθρώπους που δεν θα αιτηθούν για μια θέση εργασίας σήμερα ή αύριο ή την επόμενη εβδομάδα. Και μάλλον θα συνεχίσετε να χάνετε μερικές καλές ευκαιρίες.

Η Salemi αναφέρει πως όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν τη δημοσίευση μιας θέσης που τους κινεί το ενδιαφέρον, τείνουν να περιμένουν μέχρι να τελειοποιήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα έτσι που να είναι πλήρως αψεγάδιαστο πριν το στείλουν. Και μέχρι τότε, πολύ πιθανό να είναι αργά.

«Την ώρα που εσείς είστε πάνω από το βιογραφικό σας και το δουλεύετε αδιάκοπα, άλλοι υποψήφιοι μπορεί ήδη να ξεκινούν τη διαδικασία της συνέντευξης και να δέχονται προσφορές εργασίας», εξηγεί.

Επιπλέον, η Salemi επισημαίνει πως μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν ποτέ πως το βιογραφικό τους ή η συνοδευτική επιστολή τους είναι αρκετά καλό για να το στείλουν – και αυτό μπορεί πολύ απλά να σαμποτάρει την έρευνά τους.

Ως πρώην recruiter, η Salemi λέει πως δε συνηγορεί στο να στέλνετε ένα βιογραφικό που είναι «απλά OK», αλλά αναφέρει πως αν είναι καλά οργανωμένο, χωρίς γραμματικά λάθη και δίνει έμφαση στις δεξιότητες και την προϋπηρεσία σας, τότε είναι έτοιμο για υποβολή. Και μόλις βλέπετε τη δημοσίευση μιας αγγελίας για δουλειά, θα πρέπει πάντα να κάνετε την αίτησή σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας