4/1/2016

Πότε να πείτε όχι σε μια νέα θέση εργασίας

Καριέρα

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε αναζητήσει στο παρελθόν ή θα χρειαστεί να αναζητήσουμε στο μέλλον μια καινούρια δουλειά. Στην πραγματικότητα, όσοι ανήκουν στην κατηγορία των Millennial, θα περάσουν από 15 διαφορετικές δουλειές κατά τη διάρκεια ολόκληρου του εργασιακού τους βίου σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ερευνητές. Ανεξαρτήτως της γενιάς στην οποία ανήκετε, σύμφωνα με το Approved Index, υπάρχουν συγκεκριμένα προειδοποιητικά μηνύματα που θα πρέπει να σας κάνουν να ξανασκεφτείτε την ενδεχόμενη αποδοχή μιας θέσης εργασίας.

1. Όλοι είναι καινούριοι… Εκτός από την εταιρεία
Η συνεχής αλλαγή προσωπικού είναι πάντα ένα προειδοποιητικό σημάδι – γιατί μια εταιρεία δεν μπορεί να κρατήσει τους καλούς εργαζόμενους;

2. Ο τύπος που σας παίρνει συνέντευξη παραπονιέται διαρκώς για το προσωπικό
Αν ένας εργοδότης ή προϊστάμενος κακολογεί τους εργαζόμενους σε κάποιον που ακόμη δεν ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας, σκεφτείτε τι μπορεί να πει για εσάς.

3. Αινιγματικές προτάσεις και τυχαία τσιτάτα δεν είναι ποτέ καλά
Αυτό υποδεικνύει πως η εταιρεία δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς πρόκειται να σας χρησιμοποιήσει στη νέα σας θέση.

4. Εκθειάζουν τη θέση εργασίας με σκοπό να σας συναρπάσουν
Αυτό συνήθως σημαίνει πως η δουλειά είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή – ειδικά όταν η περιγραφή της θέσης είναι ασαφής και δεν έχετε ρωτηθεί αν έχετε σχετική προϋπηρεσία.

5. Η αγγελία για τη συγκεκριμένη θέση αναδημοσιεύεται διαρκώς
Αυτό πάντα σημαίνει κάτι. Κάτι κακό.

6. Δεν αναφέρεται από κανέναν η δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης
Αν δεν προβλέπεται εξέλιξη μέσα στην εταιρεία, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα βαλτώσετε σε μια αδιέξοδη θέση.

7. Οι εργαζόμενοι είναι εξαιρετικά ειλικρινείς
Ρωτήστε ποιο είναι το καλύτερο και ποιο το χειρότερο πράγμα του να εργάζεται κανείς εκεί. Αν το καλύτερο σας ακούγεται κακό και το χειρότερο ακόμη πιο κακό, τότε τρέξτε όσο ακόμη προλαβαίνετε.

8. Ο ενδεχόμενος εργοδότης σας θέλει χρήματα από εσάς
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν εργοδότες που ζητούν από τους υποψήφιους να πληρώσουν είτε για εκπαίδευση είτε για άλλους λόγους. Απλά πείτε όχι και αναζητήστε αλλού δουλειά.

9. Οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να συμπαθούν τον εργοδότη τους
Αν οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον προϊστάμενό τους, τότε αυτό ίσως είναι σημάδι πως ο τελευταίος είναι περισσότερο «τύραννος» και λιγότερο ηγέτης. Πιθανότατα δεν είναι αυτός ο άνθρωπος για τον οποίο θέλετε να εργαστείτε.

10. Η γλώσσα του σώματος δείχνει ανθρώπους νικημένους
Περιεργαστείτε τους ανθρώπους που θα συναντήσετε στην εταιρεία. Δείτε την έκφραση στο βλέμμα τους και τη γλώσσα του σώματος. Δείχνουν σαν να μη θέλουν να βρίσκονται εκεί; Αν ναι, τότε δείτε σ’ εκείνους τον εαυτό σας, αν αποδεχτείτε τη θέση εργασίας.

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας