30/11/2015

Τα βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάθε επιχειρηματίας

Εκπαιδευτικά Νέα

Το BusinessBooks προτείνει τα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη κάθε επιχειρηματία και στελέχους επιχείρησης. Πρόκειται για βιβλία σύγχρονα, τα οποία αφορούν τόσο τη λειτουργία και την εξέλιξη της επιχείρησης, όσο την ανάπτυξη και βελτίωση του ίδιου του επιχειρηματία.

Η σοφία του ηγέτη
Προσφέρει οκτώ πρακτικά μαθήματα, τα οποία ηγέτες, διευθυντές και επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν για να ενισχύσουν το ηθικό και την αφοσίωση των υπαλλήλων τους, να εκτινάξουν την παραγωγικότητα στα ύψη και παράλληλα να δημιουργήσουν ουσιαστικές προσωπικές ζωές.

Mafia Manager
Ένας γνωστός Capo της οργάνωσης, που υπογράφει μ‘ ένα V, παραθέτει με χιούμορ βασικές πρακτικές συμβουλές management, καταστάλαγμα της μαφιόζικης παράδοσης. Καταρρίπτει τις θεωρητικολογίες ακόμα και των πιο ονομαστών πανεπιστημιακών σχολών και μας εισάγει κατευθείαν στο νόημα της εξουσίας.

Η επιχειρησιακή στρατηγική σε μία μόνο σελίδα
Στηρίζεται στη μεθοδολογία OGSM, από το αρχικό γράμμα των λέξεων Objective (=αντικειμενικός σκοπός), Goals (=στόχοι), Strategies (=στρατηγικές), Measures (=δείκτες μέτρησης). Η μέθοδος αυτή συγκεντρώνει σε μία μόνο σελίδα το επιχειρησιακό σχέδιό σας, έτσι ώστε η στρατηγική σας να είναι σαφής, εστιασμένη, εύκολα εφαρμόσιμη και να την μοιράζεστε εύκολα με άλλους.

Το Μάρκετινγκ της επιχείρησής σας: Φτιάξτε το δικό σας πλάνο μάρκετινγκ εύκολα, γρήγορα και σωστά
Πρακτικό εγχειρίδιο, πλούσιο σε παραδείγματα και ασκήσεις, γραμμένο σε απλή γλώσσα χωρίς τους δύσκολους ορισμούς του μάρκετινγκ και χωρίς περιττή θεωρία, βοηθά τα στελέχη και τους επιχειρηματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και τους ελεύθεροι επαγγελματίες, να κατανοήσουν τις βασικές αρχές Μάρκετινγκ και να δημιουργήσουν το πλάνο μάρκετινγκ.

Επανάσταση στο επιχειρείν: 100 κανόνες που πρέπει να παραβείτε
Βασισμένο σε πραγματικά παραδείγματα και καταστάσεις, προσφέρει εκατό πολύτιμες συμβουλές και προκαλεί το συμβατικό επιχειρείν. Είναι ένα βιβλίο οδηγός, μέσω του οποίου θα μπορέσετε να εντοπίσετε ευκαιρίες, να αποφύγετε παγίδες και να χαράξετε το δικό σας δρόμο για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης αλλά και ενός ολοκληρωμένου ατόμου.

Becoming A Top Manager: Tools and Lessons in Transitioning to General Management
Υπογραμμίζει τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνετε επιτυχημένος γενικός διευθυντής, καθώς και τις αναγκαίες αλλαγές νοοτροπίας που απαιτούνται, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, που θα οδηγήσουν στην επιτυχία.

How Great Leaders Think: The Art of Reframing
Το βιβλίο αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να οργανώσετε τις ομάδες, να κτίσετε την παρακίνηση, να δημιουργήσετε μια ιστορία ηγεσίας που διαμορφώνει πολιτισμό, παρέχει κατευθύνσεις και εμπνέει τη δέσμευση για αριστεία.

Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό μάνατζμεντ
Συνδυάζει τα διδάγματα της φιλοσοφίας με την επιστήμη, τις μεθόδους και τις τεχνικές του προσωπικού μάνατζμεντ και της αυτο-ηγεσίας και συμβάλλει ουσιαστικά στην προσωπική και επαγγελματική αποτελεσματικότητα. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη βελτίωση του τρόπου σκέψης, των ικανοτήτων, των προσωπικών χαρακτηριστικών, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών.

Switch: Πώς να καταφέρεις την αλλαγή όταν η αλλαγή είναι δύσκολη
Όλοι ξέρουμε πως η αλλαγή είναι δύσκολη. Εστιάζουμε στα προβλήματα και όχι στον στόχο. Οι συγγραφείς, υποστηρίζοντας τις ιδέες τους με επιστημονικές έρευνες και πραγματικές ιστορίες αλλαγής, αποδεικνύουν ότι φαινομενικά απλές μέθοδοι μπορούν να καρποφορήσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Successful Time Management + Improve your Communication Skills
Το βιβλίο «Successful Time Management» απαραίτητο για όλους εσάς που βιώνετε το άγχος και την πίεση του χρόνου στο εργασιακό σας περιβάλλον. Το βιβλίο προσφέρει συμβουλές και τεχνικές ώστε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το χρόνο σας και να εργάζεστε αποδοτικά. Το βιβλίο Improve your communication skills» είναι ένα πρακτικό εγχειρίδιο για τη διαχείριση όλων των πτυχών της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας. Προσφέρει συμβουλές για τη βελτίωση των συζητήσεων, για την εκμάθηση των δεξιοτήτων της πειθούς, για τη σύνταξη emails, επιστολών και αναφορών.

Δείτε εδώ όλα τα επιχειρησιακά βιβλία που προσφέρει το BusinessBooks.

Το BusinessBooks έρχεται κοντά σας με το φυσικό βιβλιοπωλείο που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας, πέντε λεπτά από το σταθμό μετρό Πανεπιστήμιο! Στη Μαυρομιχάλη 5, μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα ελληνικά και ξενόγλωσσα επιχειρησιακά βιβλία για Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ, Λογιστικά-Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Πληροφορική, Δίκαιο, Αυτοβελτίωση.

Επισκεφθείτε το μοναδικό εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο επιχειρησιακών βιβλίων!