26/11/2015

Πώς να προσεγγίσετε την καριέρα των ονείρων σας

Καριέρα

Η αλλαγή καριέρας αποτελεί έναν πραγματικό άθλο. Όταν η δουλειά των ονείρων σας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τωρινή σας εργασία, η γεφύρωση αυτού του χάσματος φαντάζει ακατόρθωτη.

Η πιο δυνατή κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι αντί να καταστρώσετε μεγαλεπήβολα πλάνα και στρατηγικές να προβείτε σε μικρές καθημερινές κινήσεις που θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην καριέρα των ονείρων σας.

Διαβάστε παρακάτω μερικές ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα:

1. Διαβάστε ένα προφίλ ή ακούστε ένα podcast κάποιου, που η δουλειά του σας συναρπάζει. Δοκιμάστε τα podcast “Best Part of My Job” ή διαβάστε την ενότητα συνεντεύξεων στο Career Contessa.

2. Εμπνευστείτε από την ιστορία κάποιου επιτυχημένου career changer – όπως αυτές που θα βρείτε στο Careershifters.

3. Διαβάστε ένα βιβλίο, η θεματολογία του οποίου περιστρέφεται γύρω από την καριέρα.

4. Βρείτε στο LinkedIn πέντε άτομα, τα οποία έχουν τη δουλειά των ονείρων σας και μελετήστε τα προφίλ τους. Ποιες κοινές δεξιότητες ή εμπειρίες εμφανίζουν; Αυτό δεν χρειάζεται να λειτουργήσει αποθαρρυντικά («Όλοι έχουν 10 χρόνια προϋπηρεσία!»), θα σας βοηθήσει όμως να αναγνωρίσετε συγκεκριμένες δεξιότητες που θα μπορούσατε να κατακτήσετε και να προσθέσετε στο βιογραφικό σας.

5. Παρακολουθήστε online μαθήματα στον τομέα που σας ενδιαφέρει.

6. Προσεγγίστε ένα καινούριο πρόσωπο και ζητήστε μια επίσημη συνέντευξη. Μάθετε εδώ πώς να το ζητήσετε.

7. Διαλέξτε μια εταιρεία στην οποία θα θέλατε πολύ να εργαστείτε και κάντε την έρευνά σας για το πώς είναι να εργάζεται κανείς εκεί.

8. Επιλέξτε να δικτυωθείτε με ένα group στο LinkedIn, το οποίο σχετίζεται με τον τομέα που σας ενδιαφέρει.

9. Γράψτε εκ νέου τη βιογραφία σας – εστιάστε περισσότερο σε αυτά που θέλετε να κάνετε και όχι σε όσα κάνετε τώρα.

10. Πείτε «ναι» σε μια πρόσκληση για κάποιο event ή party, στο οποίο δεν θα πηγαίνατε σε άλλη φάση. Ποτέ δεν ξέρετε ποιον μπορεί να γνωρίσετε εκεί

11. Αναγνωρίστε ένα καινούριο project στην τωρινή σας δουλειά που θα σας υποδείξει τη σωστή κατεύθυνση προς την εκπλήρωση των επαγγελματικών σας στόχων.

12. Παρακολουθήστε ένα συνέδριο ή κάποιο επαγγελματικό event.

13. Μιλήστε με ανθρώπους δικούς σας για τα σχέδιά σας σχετικά με την αλλαγή πλεύσης στα επαγγελματικά σας, ακόμη και αν δεν έχετε λεπτομέρειες να παρουσιάστε ακόμη. Φανερώστε τους τις ιδέες σας, τις σκέψεις σας και τους φόβους σας.

Πηγή: The Muse