24/11/2015

Online μαθήματα που θα σας κάνουν πιο έξυπνους επαγγελματίες

Καριέρα

Το να είναι κανείς επιτυχημένος επιχειρηματίας σημαίνει πως θα πρέπει να αναλάβει πολλούς ρόλους - τουλάχιστον στην αρχή της επιχείρησής του, που δεν θα έχει τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων για να τη στελεχώσει.

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, απαραίτητων για την έναρξη της επιχείρησης, μπορεί να κοστίζει ακριβά, ωστόσο οι πρωτοβουλίες για δωρεάν, υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικές, online πηγές αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές τέτοιες πηγές, που διατίθενται διαδικτυακά για την εκμάθηση marketing, επιχειρηματικότητας, business management και πολλά άλλα.

1. CodeAcademy
Προσφέρει δωρεάν διαδραστικές συνεδρίες για την εκμάθηση γλωσσών προγραμματισμού όπως HTML, CSS, Javascript, and PHP. Μπορείτε να μάθετε μέχρι και να κατασκευάζετε τη δική σας ιστοσελίδα.

2. HubSpot Academy
Το δωρεάν αυτό πρόγραμμα πιστοποίησης προσφέρει μαθήματα στον τομέα του Marketing, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων: website optimization, landing pages και lead nurturing. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες για κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να μεγαλώσει την επιχείρησή του, καθώς και την online παρουσία της.

3. LearnVest
Οι πιο επιτυχημένοι επιχειρηματίες γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται τα οικονομικά τόσο της επιχείρησης όσο και τα προσωπικά τους. Η LearnVest προσφέρει κάποια από τα μαθήματά της δωρεάν, όπως τα Building Better Money Habits" και "How to Budget."

4. Niche consultant courses
Κάποιοι από τους καλύτερους εκπαιδευτές, αλλά και οργανισμοί προσφέρουν τακτικά δωρεάν μαθήματα και e-book σχετικά με το πώς να χτίσετε την επιχείρησή σας όπως η Natalie MacNeil και MyOwnBusiness. Προσπαθήστε να αναζητήσετε τα εξής: niche keyword" + "business course" για να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

5. edX
Δωρεάν σελίδα που έχει πάνω από 300 μαθήματα ποικίλης θεματολογίας, όπως "Financial Analysis and Decision Making" και "Entrepreneurship 101: Who is your customer?" Αυτά τα μαθήματα καλύπτουν θέματα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων γενικά, αλλά ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα εκμάθησης κι άλλων δεξιοτήτων όπως είναι τα big data.

6. Khan Academy
Δωρεάν πηγή εκμάθησης που δημιουργήθηκε για να δοθεί σε όλους πρόσβαση στην εκμάθηση μαθηματικών, επιστημών, τέχνης, τεχνολογίας κ.α. Υπάρχουν πάνω από 100,000 διαδραστικές ασκήσεις για να εξασκήσετε τις θεωρητικές σας γνώσεις.

7. MIT Open Courseware
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μαθήματα που διδάσκονται στο MIT και προσφέρθηκαν στη σελίδα δωρεάν. Η σχολή συμπεριέλαβε μαζί και μια σελίδα για επιχειρηματικότητα που παρουσιάζει διαθέσιμα μαθήματα που μπορούν να ωφελήσουν νέους επιχειρηματίες.

8. Kutztown University of Pennsylvania
Το πανεπιστήμιο αυτό έχει σχεδόν 100 δωρεάν on-demand πανεπιστημιακά μαθήματα, τα οποία είναι κατάλληλα για επιχειρηματίες.

9. OpenCulture
Η σελίδα δεν αποτελεί εκπαιδευτική πλατφόρμα από μόνη της, αλλά συλλέγει και μοιράζεται δωρεάν πηγές από το διαδίκτυο. Προσφέρει λίστα 150 δωρεάν online μαθημάτων.

10. YouTube
Είναι κοινός τόπος πως το YouTube πλέον αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο, αφού κυριολεκτικά υπάρχουν video σχεδόν για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

11. Alison
Πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν online μαθήματα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή ονόματα του internet, συμπεριλαμβανομένων των Google, Microsoft και Macmillan. Με πάνω από 4 εκατ. χρήστες και πάνω από 600 μαθήματα ήδη, καλύπτει θέματα όπως οικονομική παιδεία, προσωπική ανάπτυξη και business skills.

12. Saylor
Προσφέρει δωρεάν μαθήματα και συνεργάζεται με διαπιστευμένα κολέγια και πανεπιστήμια για να προσφέρει διαπιστευτήρια σε προσιτές τιμές.

13. Podcasts
Αν και δεν είναι επίσημα μαθήματα, τα podcast είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να γίνετε καλύτεροι επιχειρηματίες. Μπορείτε να τα ακούσετε μέσω streaming από τον υπολογιστή σας ή μέσω του iTunes για iOS και εφαρμογές όπως το Podcast Republic για Android.
Entrepreneur of Fire
Think Entrepreneurship's

Πηγή: Business Insider

Διαβάστε επίσης

Καριέρα, τεχνολογία, συνέδρια και νέα σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα. Ενημερωθείτε για θέματα εκπαίδευσης και εργασίας